Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Unatoč sporosti

Ne odustaje se od izgradnje slatinske obilaznice

obilaznica
D. Šantoši
18.05.2010.
u 15:17

Međutim, radovi su privremeno usporeni zbog ugovorenih arheoloških istraživanja koja su u završnoj fazi.

Nakon što su 18. svibnja prošle godine na prigodnoj svečanosti u slatinskom prigradskom naselju Sladojevci otvoreni radovi na izgradnji 10,2 kilometara duge slatinske cestovne obilaznice vrijedne 132,4 milijuna kuna, ove su godine strojevi nestali s građevinske trase pa se u slatinskim kuloarima počelo govoriti o tome da su cestari, zbog krize, odustali od nastavka radova.

- Hrvatske ceste nisu odustale od izgradnje slatinske cestovne obilaznice. Međutim, radovi su privremeno usporeni zbog ugovorenih arheoloških istraživanja koja su u završnoj fazi. U tijeku je i postupak javnog nadmetanja za arheološka istraživanja novih lokaliteta. Izvedeno je oko 40 posto radova na izmještanju instalacija, a građevinski radovi su izvršeni s ciljem omogućavanja pristupa gradilištu i lokacijama objekata u trasi ceste te arheološkim lokalitetima.  Do sada je na sve radove utrošeno 40,14 milijuna kuna bez PDV-a - izjavila je Ivana Bekavac iz ureda za odnose s javnošću Hrvatskih cesta u Zagrebu.

U arheološkim istraživanjima sudjeluju arheolozi iz Muzeja Slavonije iz Osijeka, Arheološkog muzeja u Osijeku, Instituta za arheologiju u Zagrebu i tvrtke Geoarheo iz Zagreba koji će, kako neslužbeno doznajemo, svoje poslove investitoru naplatiti više od 7 milijuna kuna.

Komentara 1

MA
Macaktom
20:41 18.05.2010.

a da se ti \"arheološki\" nalazi samo zatrpaju cestom i sačuvaju na taj način za buduće generacije jeftinije i brže je

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije