Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vilim Ribić:

'Ne očekujem da će Vlada posegnuti za zabranom štrajka'

Vilim Ribić, sindikat visokog obrazovanja:  tražili smo koeficijente, premijer je inzistirao na kompenzacijskim dodacima
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/3
30.11.2019.
u 20:50

Sindikati su vodili radnike i štrakjaše sve ovo vrijeme, nakon referenduma radnici i štrajkaši vode sindikale čelnike, kaže Ribić

Čelnik Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja Vilim Ribić izjavio je u subotu kako ne očekuje da će Vlada posegnuti za zabranom štrajka učitelja i nastavnika.

Za to nema pravnog temelja, doduše u ovoj je zemlji sve moguće, vidjeli smo kako funkcioniraju institucije i kako se pravosudne daju instrumentalizirati od politike, rekao je Ribić na RTL-u, uvjeren kako, ipak, nema šanse da zabrana štrajka prođe.
 
Nije htio prognozirati hoće li se štrajk prosvjetara pretvoriti u širi val nezadovoljstva. "Ja to ne znam, ne volim prognozirati, ali sve su opcije moguće - da se štrajk uruši, da se to rašiti, da se drugi uključe", rekao je.
 
"Nema nikakve šanse da napravimo nešto protivno volji naših članova", uzvratio je na pitanje zašto sindikati u "prijelaznom roku" ne bi pristali na ponudu Vlade o rastu plaće.
 


"Sindikati su vodili radnike i štrakjaše sve ovo vrijeme, nakon referenduma radnici i štrajkaši vode sindikale čelnike", rekao je Ribić, držeći kako bi se premijer trebao pristati na zahtjeve prosvjetara.
 
Ustvrdio je i kako je aktualna Vlada 12 puta mijenjala koeficijente, pa nema razloga da to ne napravi i za prosvjetare.
 
Kaže i kako je "red da premijer razumije da je napravio nekoliko taktičkih i strateških pogrešaka, da je jednostavno podcijenio cijeli problem".


 
"Razumijem da ima puno drugih briga, ali ima nešto i u mentalitetu diplomata, oni su svoj svijet, ne osjećaju bilo naroda, sindikati su za njih dekor demokracije", ustvrdio je Ribić, dodajući kako nije samo Plenković takav, takav je bio i Zoran Milanović.
 
"Ne zaboravite što je on radio štrajkašima, kako je on smanjivao plaće i meni je muka kad ga danas čujem kako podržava štrajk", izjavio je Ribić.

VIDEO Prosvjed učitelja i zaposlenih u srednjim i osnovnim školama

Ključne riječi

Komentara 17

NZ
NAĐI-zaZAGREBbezkumova
21:40 30.11.2019.

Sudska zabrana. Dobili su i više što su tražili, samo ih smeta da dobijaju i drugi. Jal na domaći način.

Avatar Idler 3
Idler 3
21:17 30.11.2019.

Kolk uspjevam naluknut.....konačno su i sindikati uspjeli najti smisao svojeg postojanja.

KR
KristijanPe
21:16 30.11.2019.

Ti ne očekuj parazite na grbači ovog društva s plaćom od 21 tisuće kuna. Mi roditelji koji danima trazimo načine kako da malodobnu djecu ostavimo samu u stanovima, prehranimo i snađemo se od ujutro do navečer - OČEKUJEMO DA PREMIJER UVEDE Radnu obvezu! Nasa djeca imaju pravo na nastavu a prosvjetari neka više uzmu novce koji im se nude!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije