Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prevarantica šarlota

Ne nasjedajte: Ona je umjesto da dobije posao izgubila novac

oglasnik
Željko Hladika/PIXSELL
06.04.2013.
u 10:28

Stanovita Šarlota Peršun nudi posao, no prije sklapanaj ugovora treba uplatiti 140 kuna. Kad joj novac sjedne na račun, više se ne javlja

Ne nasjedajte na male oglase u kojima se traže djelatnici za posao sklapanja plastičnih igračaka, nakita i slično. Upozorenje je to jedne Puljanke, a prenosi ga Glas Istre

Prevarena se Puljanka lani u studenom javila na oglas u kojem se nudila priliku za zaradu kod kuće, ali je umjesto dobitka posla, opljačkana za 140 kuna.

- Predstavila se gospođa koja je kazala da živi u Zagrebu i da ona i njena kolegica rade za neku američku firmu koja šalje poštom pakete s dijelovima plastičnih igračaka, plišanih medvjedića, ogrlica, naušnica i slično. Princip rada je takav da trebam uplatiti 140 kuna za troškove poštarine, nakon čega na kućnu adresu stiže paket s materijalom i ugovor koji moram potpisati i vratiti. Za svaki karton igračaka i nakita koji složim dobivam 600 kuna, a mjesečno mogu dobiti četiri paketa, dakle mogu zaraditi 2.400 kuna, ispričala je žrtva Glasu Istre. 

Iako je novac uplatila, materijal joj nikad nije stigao a dotična Šarlota Peršun s kojom je ranije kontaktirala više joj ne odgovara na pozive.

Slučaj je prijavila i policiji kako još netko od građana ne bi nasjeo na priču i ostao bez svog novca i obećane zarade.

Ime Šarlote Peršun na internetu se već pojavilo kao upozorenje. Na Facebooku je osnovana i grupa koja upozorava građane da s osobom koja se predstavlja tim imenom ne ulaze u posao.  

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije