Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
građani, oprez!

Ne nasjedajte na lažne pozive iz Londona

05.10.2015., Zagreb - U PU Zagrebackoj svecano su otvorena tri modernizirana Operativno-komunikacijska centra policije (Zagreb, Split i Rijeka) te je odrzano predstavljanje projekta e-policija i projekta u kojem policajci nose kamere na sebi i imaju lapto
Foto: Pixsell
24.06.2016.
u 15:00

Nepoznata osoba predstavlja se kao zaposlenik veleposlanstva u Londonu i traži od građana novac za člana njihove obitelji

Prema navodima Policijske uprave vukovarsko-srijemske, u proteklih nekoliko dana zabilježena su dva slučaja specifičnih prijevara građana.

Prijevare su počinjene na način da nepoznata osoba s telefonskog broja strane zemlje stupa u kontakt s građanima predstavljajući se kao navodni zaposlenik hrvatskog veleposlanstva u Londonu. Tada traži od njih da uplate određen novčani iznos za člana njihove obitelji.

Žrtve prijevare

– Većinom pozivatelj ima saznanja da žrtva doista ima člana obitelji u inozemstvu pa kaže da je navedenoj osobi pozlilo te se nalazi u bolnici na liječenju ili mu je potreban novac za nadoplatu karte i nastavak putovanja prema Republici Hrvatskoj. Novac za troškove liječenja traže hitno i najčešće da se uplati putem Western Uniona. Nakon stupanja u kontakt s članovima obitelji, osobe koje su novac uplatile shvate da su postale žrtve prijevare, navode iz Policijske uprave.

Nazovite 192

Iz policije upozoravaju građane da, prime li takav poziv, dobro razmisle i provjere sve okolnosti prije uplaćivanja novca, odnosno da stupe u kontakt s osobom za koju se navodno traži pomoć ili s nekim od njoj bliskih osoba kako bi provjerile istinitost dobivenih informacija te kako ne bi postali žrtve prijevare.

Ako građani smatraju daje riječ o prijevari ili nekom drugom protupravnom ponašanju, događaj trebaju prijaviti na broj 192.

>>Ne nasjedajte prevarantima, lažno se predstavljaju kao djelatnici Klinike Ostojić

Komentara 2

NA
nano0705
00:02 25.06.2016.

Ovo samo retardirana i nepismena osoba kojoj je vrh pameti turska sapunica može nasjesti na ove gluposti.

DU
Deleted user
03:34 25.06.2016.

Tko ima novaca neka pomogne, može biti da su potrebiti ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije