Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
minstar jakovina:

'Ne možemo gledati u nebo, nego trebamo odraditi sve potrebno'

jakovina u mariji bistrici (1)
Foto: Matija Topolovec/PIXSELL
1/6
19.08.2012.
u 13:32

Moramo kvalitetno napraviti dobru količinu projekata, utrošiti sredstva koja će nam većim dijelom doći iz EU fondova i ne biti u situaciji da ovisimo isključivo o vanjskim faktorima, naglasio je ministar

Dolazeći ovamo gledao sam polja i usjeve i vidio da situacija ovdje nije tako loša u odnosu na druge dijelove Hrvatske. No, ne možemo samo gledati u nebo, već treba sustavno odraditi sve što je potrebno – komentirao je probleme oko suše ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina, koji je sudjelovao na 10. Vozočašću konjskih zaprega i konjanika u nacionalno svetište Majke Božje Bistričke.

Na novinarsko pitanje o rješavanju problema navodnjavanja ministar Jakovina je odgovorio: - Vodoopskrba, odvodnja, navodnjavanje su važni segmenti u mom ministarstvu. Tri i pol milijarde eura će nam do 2020. godine biti na raspolaganju, a mi moramo kvalitetno napraviti dobru količinu projekata, utrošiti ta sredstva koja će nam većim dijelom doći iz EU fondova i ne biti u situaciji da ovisimo isključivo o vanjskim faktorima. Sadašnjih 18.000 hektara sustava navodnjanja planiramo do 2020. godine podići na 95 tisuća hektara, plus drugačiji sustav osiguranja. Treba pogledati sustave drugih zemalja.

- U Hrvatskoj je pod osiguranjem samo četiri posto poljoprivrednih površina i proizvodnje, dok je u Austriji 78 posto, u Madžarskoj preko 50, a u Sloveniji oko 20 posto osiguranih poljoprivrednih površina. U dogovoru s osiguravateljima naći ćemo dobar model za sve elementarne nepogode. Prvo će stručne službe u Ministarstvu poljoprivrede napraviti svoju analizu, a onda slijedi dogovor s osiguravateljskim kućama. Prvi radni sastanak s osiguravateljima bit će održan u roku 15 dana – najavio je ministar Jakovina u Mariji Bistrici.

Komentara 10

DO
doktorica
13:54 19.08.2012.

Moramo kvalitetno napraviti dobru količinu projekata, utrošiti sredstva koja će nam većim dijelom doći iz EU fondova i ne biti u situaciji da ovisimo isključivo o vanjskim faktorima, naglasio je ministar......dok on dobije te silne milijune dotle će svi usjevi propasti.......

DU
Deleted user
17:30 19.08.2012.

Pa ovo je već degutantno... Dok se on zabavlja u kočijama i prodaje jeftinu demagogiju tipa mi moramo mi trebamo, seljaci u Slavoniji su na rubu očaja... A uz to je kako VL piše zaustavio i jedini veći projekt navodnjavanja.... Pljuc...

Avatar m_m
m_m
14:26 19.08.2012.

http://www.vecernji.hr/vijesti/zaustavljen-najveci-projekt-navodnjavanja-usred-suse-clanak-443105

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije