Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 43
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mamićevi dvojnici
Povratak na članak

Ne može nam nitko ništa! Širom europe šerifi iznad zakona

'U zatvoru sam pronašao Boga. Prisjećam se kakav sam bio prije i sram me je. Neću više raditi to što sam radio prije.'

Komentari 3

DU
Deleted user
10:23 13.07.2015.

Neovisno o ovom liku, sport nije moguće voditi bez kršenja § - i da ne bi bilo zabune, tako je bilo u exSFRJ (stariji će se sjetiti pokušaja samoubojstva blagajnika Hajduka kad ga je drvo spasilo da ne otkliže autom u ponor) i tako je i danas, u Hrvatskoj. I uokolo po tzv. regiji... Na jednoj strani se puk i političari vole "puhati" uokolo sa sportskim dosezima i hodočastiti na sportske velike događaje - a na drugoj strani igrači i treneri traže gotovinu, netto, narukvica kako bi rekli estradnjaci, niks porez i ostala davanja. A gotovine nikad dosta i kad porez bi otcapario dio - od transfera ne bi bilo ništa. I nema tako pisanih zakona da bi omogućili protok gotovine koji treba sportskim kadrovima, neki se presele u Monaco, neki izbjegavaju porez itd. Bilo toga i bit će! Sjetimo se transfera onog mladog košarkaša, nade naše košarke, kad je uletio vlasnik zaštitarske agencije - i "nahrdao" jer se a) pokazao gotovinom b) napravio ugovor koji se može tumačiti kao lihvarski ili što god se službeno "ocijeni". A da njega tada nije bilo. otišao bi nepovratno u tuđinu taj košarkaš ili bi propao... Zakon je prvenstveno za krim. djela, ne za sport - koliko to god teško priznati onima koji od njega žive i gaču "zakon, zakon, zakon". I Švedska je pravna država, i to kakva, pa od Borga naovamo sportaši emigriraju u Monako ili druge porezne oaze da izbjegnu poreznike iz domaćeg dvorišta...

VL
Avatar Vrijeme
Vrijeme
10:12 13.07.2015.

Ne interesira nas vise, neka sam sebi dokaze zasto su mu Modric i Lovren prebacili 80 milijuna kuna.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.