Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Ne mogu razumjeti kakva bijeda može ikoga natjerati da se odluči na krađu sa spomenika'

- Ovakvi postupci su za svaku osudu. Zaista ne mogu razumjeti kakva bijeda može ikoga natjeradi da se odluči na krađu sa spomenika - rekao je Pupovac
08. listopada 2014. u 20:11 14 komentara 2037 prikaza
Pogledajte galeriju 1/2

Na poziv predsjednika lokalnog SDSS-a i dožupana Siniše Ljubojevića Milorad Pupovac obišao je prostor Karlovačke županije. Posjet je započeo na spomeniku žrtvama ustaškog terora iz Drugog svjetskog rata u Veljunu. Tamo je tijekom rujna sa spomen kosturnice ukradeno 17 ploča sa imenima stradalih. Vandali su osim skrnavljenja spomen-obilježja pokušali ukrasti i zvona sa tamošnje pravoslavne crkve, no u tome nisu uspjeli.

- Ovakvi postupci su za svaku osudu. Zaista ne mogu razumjeti kakva bijeda može ikoga natjerati da se odluči na krađu sa spomenika - rekao je Pupovac.

Nakon Veljuna Pupovac je razgovarao i sa četrdesetak žitelja okolnih sela koji su koristili most između Veljuna i Poloja koji je tijekom poslijednjih poplava odnijela Korana. Posjet Karlovačkoj županiji Pupovac završava u Plaškom.

>> Pupovac i Lustig na komemoraciji za žrtve ustaškog logora za djecu

HGK
HGK
Do ključnih poslovnih informacija u samo par klikova mišem

A1 izdvaja za Vas

 • Komacero:

  Za svaku osudu je da ti sjedis u Hrvatskom saboru jer ti braca bila u cetnicima.Za svaku osudu je da Hrvatske zrtve nemaju spomen obiljeza i da ti nikada nisi osudivo cetnicke zlocine ali si svoju bracu cetnike opskrbio novcem ... prikaži još!m EU preko Tesla banke.Ti si zivuci karciom Hrvatske demokracije i to je za osudu

 • kafka:

  Sakupljači sekundarne sirovine na djelu.!

 • Avatar Idler 3
  Idler 3:

  A šta bre deca znaju šta je 17 ploča >;-))