Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prosvjed

Ne mičemo se s ceste dok ne zabrane prolaz tegljačima!

\'Sigetec, 10.11.2010 - Prosvjednici iz sela Sigetec pored Koprivnice ljuti su jer nitko ne zeli rijesiti problem kamiona koji pretovareni sljunkom prolaze kroz selo i unistavaju asfalt i kuce. Snimio
Marijan Sušenj/VLM
11.11.2010.
u 10:35

- Na dan Dravskom ulicom prođe 150 kamiona sa 3000 kubika šljunka. Uništava se asfalt i pucaju zidovi - kaže J. Dolenec

Stanovnici Dravske ulice u Sigecu pokraj Koprivnice, njih 20-ak, jučer je s deset traktora zakrčilo prolaz za kamione i time su, unatoč kiši, započeli prosvjed.

– Nećemo se maknuti odavde dokle god se ne riješi problem. Kamioni prenatrpani šljunkom više neće voziti našom ulicom – rekao je Franjo Kalamarić, voditelj prosvjeda.

Ne odustaju

Prosvjednici kažu da im nije jasno zašto teretnjaci ne voze novom cestom.

– Prije dva mjeseca HSS je ovdje otvorio novu cestu i most preko potoka, time bi se rasteretila naša ulica. Novu je cestu sagradio Gradko, koji još nije započeo eksploataciju šljunka, no Tehnika našom ulicom prevozi tone šljunka, a mi se pitamo zašto se ne vozi novootvorenom cestom – kaže Josip Dolenec.

Mještani kažu da je problem 1,5 kilometar Dravske ulice, gdje se uništava asfalt i od vibracije im pucaju zidovi na kućama.

- Našom ulicom na dan prođe oko 150 kamiona sa po 20 kubika šljunka, što je oko 3000 kubika dnevno. Kamioni su prenatrpani, voze 40 tona svaki, što je nedopustivo - žali se Franjo.

Mještani kažu da šljunak eksploatiraju Golubić i Tehnika, koja je počela voziti prije kojih godinu dana i od tada je nepodnošljivo.

– Policija bi trebala kontrolirati kilažu, no ni to nije rješenje. Sve što mi tražimo je da se na ulaz u Dravsku ulicu postavi znak stop za kamione – ističe Franjo.

Mještani kažu da ih ima stotinjak te da će se izmjenjivati na prosvjedu, ali da ne odustaju od svojeg nauma.

Traže ugovore

– Cestu smo sagradili vlastitim samodoprinosima prije 30-ak godina, a posljednje dvije godine se uništava. Čemu onda služi nova cesta – pitaju se oni.

No nije ti sve što ih muči, nego traže od načelnika Ivana Pakasina (HSS) da pokaže ugovore koje općina ima s koncesionarima te kakav je prometni plan.

– Kamioni su trebali voziti Ulicom Matije Gupca, no to je politički riješeno jer su tamo kuće HSS-ovaca – kažu prosvjednici.

Gradko je sagradio obilaznu cestu koja izlazi na Starogradsku ulicu, koju također treba asfaltirati

– Gradko je napravio svoje, a još nisu prevezli ni tonu šljunka, dok Tehnika vozi, a ne poduzima ništa. Žalosno je što smo za tu cestu prodavali svoja zemljišta, a sada ničem ne koristi – kaže Josip.

No prije najavljenog prosvjeda, stvari su se počele raspetljavati.

– Jučer je HSS imao sastanak, a danas je tu i PZC i naglo su počeli s radovima – kažu mještani.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije