Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pogledajte video

Ne ide joj zemljopis. Merkel Berlin na karti svijeta tražila po Rusiji!

Ivano Balić
Foto: Antonio Bronić
1/2
25.05.2012.
u 19:24

Osnovne škole i nisu najbolja mjesta za samopromociju političara. Nakon bivšeg američkog predsjednika Georgea W. Busha, osramotila se i Angela Merkel

Svi koji su pretpostavljali da njemačka kancelarka Angela Merkel vrlo dobro zna gdje se na karti svijeta nalazi njena zemlja, nisu bili u pravu. Uvjerila ih je u to sama Merkel tijekom posjeta jednoj osnovnoj školi u kojoj je mališanima odlučila demonstrirati svoje ''znanje'' iz zemljopisa, prenosi RT.

U želji da se dodvori učenicima, Merkel je pristala pridružiti im se na zadatku lociranja glavnih gradova država na karti svijeta. Iako su je učenici zamolili da pronađe rodni Hamburg, kancelarka je igru htjela započeti pronalaskom glavnog grada Berlina.

– Berlin bi trebao biti ovdje. Ili tu? Ne, nije. Što je ovdje? – upitala je zbunjena Merkel, inače diplomirana kemičarka, dok je rukom prelazila preko Urala prema sibirskim tundrama.

– Tu vam je Rusija – pritekla je u pomoć učiteljica.

– Što? Rusija? Tako blizu? – odvratila je zbunjena i vidno iznenađena Merkel.

Merkel je, doduše, cijelo vrijeme pred očima imala praznu kartu s obrisima kontinenata, no za političarku njezinog ranga koja kroji globalnu politiku blijeda pozadina karte ne može biti ništa više od blijede isprike.

Komentara 34

OB
-obrisani-
19:52 25.05.2012.

A o našim kučnim budalama ni slova...baš sam pročitao negdje na forumu duhovitu izjavu da je Lignja umjesto Merkelice da bi pokazao Beograd kao glavni grad Hrvatske...tužno al istinito...

OB
-obrisani-
19:53 25.05.2012.

A o našim kučnim budalama ni slova...baš sam pročitao negdje na forumu duhovitu izjavu da je Lignja umjesto Merkelice da bi pokazao Beograd kao glavni grad ....tužno al istinito...

Avatar wratnik
wratnik
19:50 25.05.2012.

Nije bil njezin savjetnik, ili glasnogovornik Stefen Seibert sa njom iza leda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije