Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slučaj buljubašić 2

Ne dolazi na posao, dobije auto i plaću 15.000 kuna

'matostimac8_drs_sla_22051'
''
23.05.2012.
u 23:06

Novi šefovi u HŠ-u tek trebaju ispitati je li savjetnik Štimac imenovan zbog kompetencija ili zbog politike

Slučaj "Buljubašić 2", kako stranačko zbrinjavanje bivšeg HDZ-ova saborskog zastupnika Mate Štimca (52) iz Virovitice na platnoj listi Hrvatskih šuma nazivaju mediji, iznoseći podatak da na radnom mjestu savjetnika prima plaću od 15.000 kuna te 24 sata koristi službeni automobil i poslovnu karticu a da ništa ne radi, skrenula je ponovno pozornost javnosti na (sve)moć političara koji novcem poreznih obveznika plaćaju svoje političke promašaje i poslušnike.

Nakon burnog razilaženja Sanadera i Glavaša 2005., saborski zastupnik Štimac najprije je prešao Glavašu, a potom vratio mandat HDZ-u. Otad ga nema u politici. Iste godine ministar Petar Čobanković (skupština HŠ-a) zbrinuo je Štimca na mjesto člana uprave HŠ-a s plaćom od 15.000 kuna te službenim automobilom i poslovnom karticom. Tri godine poslije skupština HŠ-a Štimca je imenovala savjetnikom voditelja podružnice HŠ-a u Bjelovaru s plaćom od oko 13.000 kuna i pravom na službeni automobil i karticu.

Kolege šumari kažu da Štimca rijetko viđaju u uredima u Slatini i Virovitici te da se više bavi svojim OPG-om i proizvodnjom vina nego šumama. Štimac, kojega smo u utorak zatekli na radnom mjestu u Slatini, ne želi govoriti o aferi. Tvrdi da je o njemu i HŠ-u izneseno puno neistina. Opovrgava da ne radi, ali tvrdi da često putuje zbog projekta osnivanja Istraživačkih centara za HŠ i Šumarski fakultet.

– Ne znamo je li imenovanje g. Štimca bilo motivirano poslovnim potrebama ili političkom odlukom bivše HDZ-ove vlasti. Stjepan Kovačević, novi voditelj podružnice Bjelovar, na toj je funkciji kratko pa o slučaju tek treba donijeti stav – rekla nam je Ana Juričić Musa, voditeljica protokola u HŠ-u.

Komentara 6

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
04:41 24.05.2012.

sume sume velika vam hvala u vama se slobod radjala ( naravno hrvatske sme i hrvatska sloboda)

AU
Augustiner
23:40 23.05.2012.

koliko takvih u HR ima još...ajoooj...ni zagrebali niste površinu novinari!!!

LO
lopine
07:33 24.05.2012.

hihihi vidim samo dva komentara.....napokon je hrvatski građanin postao poslušna ovčetina stjerana u kut i gleda nijemo svoje pastire.............. hihihihih čestitke buržoaziji .................

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije