Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uputa Milijana Brkića

Ne dajte se uvući u perfidnu igru Josipovića, izbjegavajte ga i protokolarno!

Milijan Brkić
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
15.12.2014.
u 16:40

Navodi da se pod krinkom službenog predsjedničkog protokola "traže susreti sa županima, gradonačelnicima i načelnicima - bez obzira na to kojoj stranci pripadali - te obilazi različite institucije i tvrtke diljem Hrvatske"

"Očekuje se od naših stranačkih dužnosnika – ali i župana, gradonačelnika i načelnika koji su članovi HDZ-a – da se do kraja kampanje ni na koji način, čak ni sudjelovanjem u protokolarnim aktivnostima, ne daju uvući u Josipovićevu perfidnu igru", stoji u "uputi" koju je prije nekoliko dana svim županijskim, gradskim, općinskim i područnim odborima HDZ-a uputio glavni tajnik stranke, Milijan Brkić.

Objašnjava u svom dopisu i razlog zašto HDZ-ovi gradonačelnici, župani i dužnosnici trebaju bojkotirati hrvatskog predsjednika. Brkić poručuje da Josipović kontinuirano zloporabi predsjedničke funkcije, sve resurse Ureda Predsjednika RH i ostalih državnih institucija u predizborne svrhe, a na teret poreznih obveznika. "Josipović cijelu izbornu godinu na trošak hrvatskih građana zapravo vodi svoju predsjedničku kampanju: zadnjih je mjeseci posjetio više gradova i općina, obišao više proizvodnih pogona ili gradilišta, nego u čitavome svome dotadašnjem mandatu.

I sada, kada je službeno započela izborna utrka, SDP-ov kandidat bez ikakvih skrupula zloupotrebljava ovlasti i poziciju Predsjednika RH te se koristi državnim proračunom", stoji u Brkićevoj uputi "terenu". Navodi da se pod krinkom službenog predsjedničkog protokola "traže susreti sa županima, gradonačelnicima i načelnicima – bez obzira na to kojoj stranci pripadali – te obilazi različite institucije i tvrtke diljem Hrvatske".

Brkić očekuje i od HDZ-ovih koalicijskih partnera da se ne daju uvući u "Josipovićeve zloporabe", a hadezeovce podsjeća da bi "svakim susretom sa SDP-ovim predsjedničkim kandidatom naši dužnosnici bili instrumentalizirani u svrhu njegove kampanje". Na pitanje nije li bojkot predsjednika uvredljiv, u HDZ-u kažu da je, naprotiv "uvredljiv za naše načelnike, gradonačelnike, župane pokušaj Josipovića da ih na ovaj način uvuče u svoju kampanju". 

>> Brkić o navodima da HDZ pritišće Kujundžića na povlačenje iz kampanje: To je laž

Komentara 185

CR
crocro
16:53 15.12.2014.

Brzo su udarili provjeravati Kolindine račune, a nitko ne provjerava račune predsjednika RH. Sada znamo da su jedino Kolindini računi potpuno čisti. Očekujemo rezultate provjera računa i ostalih i da se također javno objavi stanje tih računa.

SH
Shpangica
16:51 15.12.2014.

Kako se brinu naši novinari da Josipović slučajno ne bude uvrijeđen...

SE
sestrićna
16:50 15.12.2014.

istina !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije