Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
fetva u bih

'Ne dajte da vas šejtan navede u grijeh, nema derneka za Bajram'

bajram,klanjanje,muslimani
STR-1234/Pixsell
24.10.2012.
u 20:09

Islamski vjerski poglavari objavili su fetvu kojom zabranjuju muslimanima pijanke i odlaske u diskoklubove za vjerski blagdan

Cijelo je Sarajevo oblijepljeno plakatima koji pozivaju na proslavu Bajrama u restoranima i diskotekama, uz pjevačke zvijezde, a vjernici su zatražili reakciju Vijeća za fetve Islamske zajednice u BiH, a ono je donijelo fetvu, odnosno zabranilo muslimanima da Bajram obilježe sudjelujući na sijelima, dernecima, partyjima, feštama...

\"Najveći islamski blagdan ugostitelji dovode u vezu s kafanskim ambijentom pijanki, terevenki i šerijatom zabranjenih oblika zabave, uz pjevače iz drugih kultura koji ne razumiju duh i smisao Bajrama\", piše fetva-emin Enes Ljevaković i poziva vjernike da odole pozivu šejtana (vraga), pa citira Muhameda: \"Šejtan im je lijepim postupke njihove predočio, pa ih od pravog puta odvratio.\"

Fetva-emin poziva muslimane da se ne odazovu šejtanskom pozivu i ne sudjeluju u haram (zabranjenim) sijelima i dernecima, a ugostitelje da se okane oskvrnjivanja Bajrama.

\"Postom i drugim ibadetima tijekom mjeseca ramazana vjernici pokazuju disciplinu na putu približavanja takvaluku, suzdržavanju od svega čime Alah nije zadovoljan. Ako to završi dernekom uz konzumiranje alkohola, musliman se udaljava od istine i priklanja šejtanskom društvu\", upozorava emin.

>> Sirijska vlada obećala prekid rata tijekom Kurban-bajrama

Ključne riječi

Komentara 3

OB
-obrisani-
21:07 24.10.2012.

to je pravedno alkohol i islam ne idu zajedno

DU
Deleted user
09:03 25.10.2012.

Ma kako nitko nije izdao fetvu protiv ubijanja djevojcica koje bi se skolovale i i ubijanje civila i djece razlicitim bombama. Bolje je i da piju nego da vjeruju kako ubijanje drugih (narocito 'nevjernika') vodi u raj. Nisu oni kojii to cine 'radikalni' ako nema javne i jasne osude drustva i muslimanskih celnika, a nema.

AN
Antidominium
15:31 25.10.2012.

Znaju to pravi vjernici da ne smiju slaviti Bajram uz alkohol, ali nažalost to se izopačilo pa muslimani poste Ramazan, a skupljaju šljive za rakiju. Tako je i sa kršćanskim Božićem koji je samo trošenje novca i lumperaj. Sa asketskim životom Isusa i pravim načelima Svetog pisma nema veze.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije