Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oprez pri angažmanu

Ne daje li jamstvo, ne zovite majstora!

majstor (1)
Foto: ''
1/3
12.11.2012.
u 21:30

Angažirati profesionalnog i kvalitetnog majstora često zna biti prava lutrija, a nerijetko ni preporuka nije jamstvo da će vodoinstalaterski, ličilački, električarski ili koji drugi posao biti obavljen na zadovoljstvo naručitelja

Majstora koji je u lecima uvjeravao u kvalitetno i povoljno emajliranje kade, čitateljica O. P. više nije mogla dobiti da joj ponovno dođe nakon što se “kvalitetan i povoljan” emajl počeo guliti samo tri tjedna nakon radova. A električara iz oglasa susjed M. M. nije ni htio više zvati kad je vidio kako mu je postavio rasvjetu.

Energija i vrijeme

– Majstoru koji je došao zbog perilice za suđe rekla sam da nam ne radi svjetlo u hladnjaku, jer su oba aparata iste marke, a on je iz servisa ovlaštenog za tu marku. Kazao je da će vidjeti imaju li taj neki dio u skladištu ili ga treba naručiti, i poslije se više nije javljao. Sad bih ja trebala potrošiti energiju i vrijeme, koje nemam, da ga privolim da kvar popravi – rezignirano komentira R. K.

Angažirati profesionalnog i kvalitetnog majstora često zna biti prava lutrija, a nerijetko ni preporuka nije jamstvo da će vodoinstalaterski, ličilački, električarski ili koji drugi posao biti obavljen na zadovoljstvo naručitelja.

Hrvatska udruga za zaštitu potrošača nedavno je organizirala predavanje o sprječavanju rada na crno, u okviru programa edukacije potrošača. Tko je majstor, ne definira nijedan naš zakon, već Zakon o zaštiti potrošača (ZPP) u članku 3. definira tko je “trgovac” – osoba koja je u ovom slučaju “majstor” i čije usluge ili proizvode trebamo. To je bilo koja osoba koja sklapa pravni posao ili djeluje na tržištu u okviru svoje trgovačke, poslovne, obrtničke ili profesionalne djelatnosti, kao i osoba koja nastupa u ime ili za račun trgovca. Kad trebamo uslugu majstora, najčešće se raspitujemo kod poznatih. – Trebamo se rukovoditi činjenicom da ta osoba bude uredno registrirana za obavljanje tog posla.

Siva ekonomija

Osim što se tako borimo protiv rada na crno, izbjeći ćemo niz problema i neugodnosti ako posao ne budu dobro obavljen, a angažirali smo majstora “na crno” – kazala je Ana Knežević iz Upravnog odbora HUZP-a – jer angažiranjem takvih majstora i sami sudjelujemo u sivoj ekonomiji. Za kršenja ZZP-a nadležan je Državni inspektorat.

>>Zbog majstora u školi osnovci bez produljenog boravka i hrane

Ključne riječi

Komentara 3

OD
oltar domovine
21:57 12.11.2012.

najbolji majstor je za auto,ves masinu frizider,hladnjak a to je kupi: "novo" i bez ikakovog majstora cjeli zivot to uvjek prakticiram,ves-masina (perilica mi je otisla imala je 6 godina nisam ni pogledao mozda jedna mala stvar ili osigurac ..odmah sam kupio drugu jer njen vijek je izasao a radila je skoro svaki dan bar jednom tako i auto kad prodje 5 do 6 godina do tad nema popravaka nego redovni servisi i odmah novi,a hladnjci oni obicno budu i 10 godina i vise bez da se ne kvare i kad crknu isto radim odmah novo tako da sa majstorima nemam nikovi kontakt po meni bi svi propali i zatvorili obrte hehe !

Avatar Darko zg
Darko zg
23:03 12.11.2012.

glupi članak.ja ću uvijek uzeti majstora sa preporukom ili majstora koji će mi uslugu naplatiti bez pdv-a tj.bez računa.tako garancija ništa ne vrijede,a možeš se žaliti samo upravi komonalnog,jer sudovi ne funkcioniraju i ne štite oštečenoga.ja se bavim jednom uslugomm i 98% posto stranaka izbjegava račun i predugovor o ispunjavanju usluga.A rad naplačujem kad je završen i kad je stranka zadovoljna istim.

LA
larala
08:01 13.11.2012.

malo su u clanku izvrnuli cinjenice i istinu....majstori sa oglasa na stupu ce itekako dobro odraditi posao kako bi privukli još više mušerija za razliku od 90% registriranih majstora koji svoju uslugu naplate 1000% skuplje i s jednim poslom mjesecno pokriju sve troškove i tko vas šljivi, naravno cast izuzetcima.....do sada sam nažalost imala loša iskustva upravo sa ovlaštenim serviserima koji su mi pod novo uvaljivali i naplacivali reparirane dijelove, kvar popravljali na nacin da se on ponovi za mjesec -dva....itd ali od sada, ako nemam za novo, jeftini majstor sa stupa pa kako bog da....novca za bacanje nemam a, bogme niti ne želim više biti necija budala

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije