Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Upitna sanacija

Ne bude li novog poziva Vlada će odbiti sanaciju!

'11.01.2013., Bjelovar, Opca bolnica - Ministar zdravlja Rajko Ostojic sa suradnicima danas je posjetio bjelovarsku Opcu bolnicu i svecano otvorio Objedinjeni hitni medicinski prijem u prizemlju zdrag
'Damir Spehar/PIXSELL'
21.04.2013.
u 10:30

Iz Ministarstva potvrdili da BBŽ još nije predala valjan poziv za sanaciju bolnice

Nadmudrivanje aktualne županijske vlasti s Ministarstvom zdravlja oko sanacije bjelovarske Opće bolnice, kako sada stvari stoje, žitelji Bjelovarsko-bilogorske županije mogli bi itekako skupo platiti. Naime, županijska vlast, kako je Večernjaku jučer potvrđeno iz Ministarstva zdravlja, još uvijek nije poslala izmjenjenu i sa Zakonom usklađenu Odluku o provođenju sanacije, koju je od nje tražilo Ministarstvo. Podsjetimo, županijska vlast je, zakasnivši gotovo mjesec dana u odnosu na zakonski rok, Ministarstvu krajem veljače poslala uvjetovani poziv za sanaciju. Kako se moglo i očekivati, Ministarstvo je takav poziv glatko odbilo i vratilo ga natrag.

Jasno je tražilo da Županijska skupština donese Odluku o pozivu na sanaciju u kojoj će Županija kao osnivač i vlasnik bolnice državi bezuvjetno predati osnivačka i upravljačka prava kako to zakon i nalaže. Ne ispunjavajući zahtjev Ministarstva, aktualna županijska vlast na čelu sa županom Čačijom bjelovarsku bolnicu gurnulo je u posve neizvjesnu situaciju. Naime, još na Županijskoj skupštini krajem veljače jasno je rečeno da ne sanirati bolnicu znači prepustiti je na milost i nemilost dobavljača koji bi joj zbog nagomilanih dugova lako mogli blokirati račun čime bi onemogućili njezino normalno funkcioniranje. Podsjetimo bolnica je u dubiozi oko 48 milijuna kuna i županija nema ni teoretske šanse sama sanirati dugovanja koja se godinama gomilaju.

No, budući da je zbog skorašnjih lokalnih izbora još u četvrtak istekao mandat županijskim vijećnicima i raspuštena Županijska skupština, postavlja se pitanje može li župan kao tehnička vlast uopće i donijeti novu odluku. Na ovo pitanje jučer nažalost nismo mogli dobiti odgovor. Župan zauzet drugim poslovima nije odgovarao na naše pozive, a iz Ministarstva su jasno poručili ne bude li idući tjedan nove odluke Vladi će predložiti zaključak da se odbija sanacija bjelovarske bolnice. Kakve bi posljedice takva odluka mogla imati za građane ove županije nije teško zaključiti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije