Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FRANCUSKA
Povratak na članak

'Ne brazilskoj GMO govedini'

Gotovo da i nema tjedna da francuski poljoprivrednici ne izađu na ulice štiteći svoje proizvode

Komentari 5

VJ
vjaceslav
14:16 04.07.2019.

gmo govedina iz brazila i argentine?!?! pa njihova goveda na otvorenim pašnjacima još uvijek čuvaju gauči na konjima, a ima rančeva veličine francuske!

VL
NE
Nepokolebljiv
19:19 04.07.2019.

Nemaju pojma ovi sto lupaju o antibioticima u juznoamerickoj govedini sta je to Galofak! To se koristilo za povecan prinos mesa u Tugoslaviji jos u kasnim 1950-tim. GMO soja to je preskupo za hraniti blago! Od te soje se uu Americi proizvodi diesel gorivo za skolske autobuse, SVI skolski autobusi u Americi MORAJU trositi gorivo proizvedeno iz soje - spasavaju planetu. To gorivo je i skuplje i za jedinicu tog smjesnog goriva utrosi se 40% pravog diesela za poljoprivredne masine ali oni sto spasavaju svijet slade spavaju. Ako govecad zivi u kavezima to moze biti jedino u Europi, tesko ikada u Juznoj Americi.

VL
DU
Deleted user
09:24 04.07.2019.

Super! Europski stocar mora govedu dati njegova prava, osobni prostor, ekoloski uzgojenu hranu, grijanje pomocu solarnih panela, pricu prije spavanja... i na kraju kila mesa kosta previse dok u Brazilu rade sto zele i imaju jeftino meso. Zasto onda EU ne uvozi meso samo iz zemalja koje drze do EU standarda!?

VL
Avatar nekakav
nekakav
11:21 04.07.2019.

u europi stočar dobija od države, unije, masne potpore, brazilac ne. argentinac ne. europljan ima farme i stoku zatvorenu, brazil i argentina ne, sve na otvorenome. eu standardi, što je to? ono kad država nema nikakvu kontrolu nad proizvodnjom hrane, već 'svu odgovornost ima proizvođač'? pa kad se desi slučaj pipo i salame pred 10-ak godina, samo se pipo javno okrivi, i natukne da još par tvornica ima grešku, al ih se zbog sigurnosti neće objaviti koje su? kad se otkriju manjkavi standardi, što se radi? daje rok i kasnija kontrola nastavi, slaba ko i do sada. gmo hrana? da ili ne? vi mislite da meso iz danske, belgije, njemačke, italije, francuske, nema antiobiotika u sebi?! smiješni ste. nema većih prevaranata od europljana. kupim meso iz španjolske, nasolim i posušim, malo dima, i prodajem pod hrvatski domaći pršut?! kupim grah iz kine, skuham ga, pasteriziram, zatvorim u konzervu, i prodam pod austrijski grah?! o čemu pričamo uopće?! znate da je hrvatska jedan od većih izvoznika banana..? službeni podaci eu-a. i među jačim smo izvoznicima automobila. tako da, šmrc, najjači smo! zapitajte se zašto izvoz mesa u rusiju ne može bez njihove kontrole i provjere klaonica, unatoč eu oznakama, sustavu kontrole i sličnim papirnatim dokazima kvalitete.

VL
VJ
vjaceslav
17:44 04.07.2019.

nemate vi pojma što jedete! znate li da je ona lijepa i zdrava domaća jabuka tretirana najmanje 12 (slovima: dvanaest) puta fungicidima i insekticidima? da nije bila bi veličine i okusa kao oskoruša, a kora bi joj bila krastava i kao da ima psorijazu. a tek ona domaća, zdrava i sočna lubenica koja se dobija navrćanjem na običnu tikvu i prehranom kristalonom. ne ću vam kvariti tek pričama o jagodama koje izbjegavam, a unucima ih nikada nisam kupio! ali o argentinskoj i brazilskoj govedini želim reči ovo - kada je europom vladalo kravlje ludilo zbog koštanog brašna svi su se okrenuli govedini iz te dvije zemlje, neki pametni su se na uvozu i obogatili!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.