Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ima i toga

Nazvao 92 i kazao: Orobio sam 14 kladionica. Čekam vas!

pištolj
Arhiv VL
06.04.2010.
u 14:51

Enis O. policajcima je kazao da ga je na razbojstva natjerala teška financijska situacija, a osim njega, osumnjičeni su još Zoran Z. i Kristijan M.

- Orobio sam 14 kladionica! Čekam vas u svom stanu, pa dođite po mene - u jednom dahu kazao je Enis O. (28) policajcima koji su se u subotu oko 21 sat javili na 92.

Bolje u zatvoru

Iznenađenim policajcima, nenaviklim na takve situacije, nije preostalo ništa drugo nego da odu po sumnjivc, koji im je kazao kako je kladionice orobio zbog - teške financijske situacije.

- Pretpostavljam da će mi u zatvoru biti bolje nego na slobodi - kazao je Enis O. te ispričao kako su se razbojstva odvijala. A policija sada, osim njega, za razbojstva sumnjiči i njegove pomagače Zorana Z. (23) i Kristijana M. (31). Sumnja se da je trojac od kraja 2009. pa do travnja 2010. orobio 14 kladionica na području Zagreba, Velike Gorice i Samobora, a šteta se cijeni na oko 100.000 kuna.

Razbojstva su uvijek imala isti “obrazac”. Enis O. upadao bi u kladionice mašući plinskim pištoljem ili nožem, prijetio zaposlenicima i tražio da isprazne blagajnu. Dok bi on “operirao” u kladionici, Zoran Z. i Kristijan M. čekali su ga u automobilu spremni za bijeg. U svim razbojstvima glavni akter bio je Enis O., a samo pet kladionica orobili su svi zajedno, dok je u paru s Kristijanom M. orobio šest, a uz pomoć Zorana Z. još tri.

Tijekom kriminalističke obrade njegovi otisci uspoređeni su s onima nađenima u kladionici u Svetoj Nedelji. Kada je policija potvrdila da je upravo on orobio tu kladionicu, izdan je nalog za pretragom njegova stana.

Našli oružje i odjeću

Zaposlenici kladionica vjerno su opisali odjeću razbojnika pa su u pretrazi stana, uz plinski pištolj i nož, pronašli i jakne koje je nosio u razbojstvima. Ukradeni novac su Enis O., Zoran Z. i Kristijan M ravnopravno dijelili i trošili na svakodnevni život. Trojac je priveden istražnom sucu. Dvojica su iznijela obranu, a svoj trojici je određeno zadržavanje u pritvoru.

Komentara 8

JO
Johny1973
14:13 08.04.2010.

E stari moj, nisu tebi svi doma.

OB
-obrisani-
17:22 06.04.2010.

Ajde napokon da i naši nešto rješe!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

OB
-obrisani-
23:56 07.04.2010.

Da i sad ćemo ih hraniti i oblaćiti mi porezni obaveznici,ima i takvih kretena,zna se da se te kladionice naplate od osiguranja tj od poreznih obaveznika

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije