Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kreativna prijevara

Nazivala ih 'veleposlanica' i tražila novčanu pomoć za njihove bližnje

novac kune
Davor Puklavec/PIXSELL
04.03.2013.
u 13:30

Žrtve ove prijevare uplaćivale su novac bez prethodne provjere, a prevaranti su otkriveni u četvrtom slučaju pokušaja prijevare kada je osoba koju su kontaktirali sve provjerila i potom slučaj prijavila policiji

Tri obitelji sa šibenskog područja postale su žrtvom, najvjerojatnije, skupine prevaranata koja im je u tri navrata uzela novac tvrdeći da je njihovim članovima obitelji, koji žive u inozemstvu, potrebna hitna novčana pomoć.

Naime, njih je u studenom, prosincu te u siječnju ove godine nazvala ženska osoba predstavljajući se kao zaposlenica Veleposlanstva RH. Nazivala ih je s telefonskog broja strane mreže te tvrdila da su članovi njihovih obitelji u inozemstvu žrtve kažnjivog djela ili narušenog zdravstvenog stanja te da im je potrebno hitno poslati novčanu pomoć u iznosu od više tisuća kuna na adresu "zaposlenice veleposlanstva", odnosno prevarantice.

Žrtve ove prijevare uplaćivale su novac bez prethodne provjere, a prevaranti su otkriveni tijekom četvrtog slučaja pokušaja prijevare kada je osoba koju su kontaktirali sve provjerila i potom slučaj prijavila policiji.

Žrtve ove prijevare "nazivane" su iz Kanade i iz Njemačke. Policija apelira, s obzirom na to da se sumnja kako je ovakvih prijevara bilo još, da se svi slučajevi prijave policiji te da se prije same uplate financijskih sredstava čuju sa svojim članovima obitelji.

Tri šibenske obitelji oštećene su za više tisuća kuna.

>>Povjerovala priči lažne djelatnice konzulata i uplatila joj novac

Komentara 2

PO
protiv Ostojića
13:44 04.03.2013.

koliko moraš biti naivan i glup da padneš na ovu foru?

FI
fiona13
13:53 04.03.2013.

Tko uopće daje bilo kakav novac nekom nepoznatom,a da prvo nije provjerio tko i zašto traži,pa u današnje vrijeme nazvati hrvatsko veleposlanstvo,ili nazvati tu tzv.rodbinu ili stupiti u kontakt s bilo kim i provjeriti,a ne samo uplatit novac bilo kome ko ga traži,u današnje vrijeme kad sve vrvi od prevara na sve strane. stvarno moraš biti toliko naivan i glup i nasjesti na ovakve stvari...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije