Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Naviknuli su na plaćanje, a zadržat će i dvojicu radnika

Zasad se naplaćuje na šest lokacija, a gradonačelnik Jure Katić najavio da će u proljeće proširiti mjesta naplate jer ima još mogućnosti
20. studenoga 2014. u 12:45 0 komentara 104 prikaza
parkiranje
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL

Građani Slunja parkiranje će ubuduće plaćati tijekom čitave godine, a ne samo od 1. svibnja do 31. listopada. To su izglasali gradski vijećnici na posljednjoj sjednici. Iako je najprije razdoblje naplate trebalo trajati samo u turističkoj sezoni, gradska vlast se predomislila.

Uvode red

– Na to smo se odlučili jer su se stanovnici Slunja naviknuli na naplatu, ali i da zadržimo dvoje zaposlenika angažiranih na tom poslu. Imamo određene prihode, ne stvaraju se gužve i uvodi se red. Tu ima još puno mogućnosti tako da ćemo u proljeće proširiti mjesta naplate- najavio je slunjski gradonačelnik Jure Katić.

Zasad je naplata uvedena na šest lokacija. To su mjesta kod robne kuće Buk, bistroa Centar, na prostoru dijela Ulice Stara cesta i zapadnog ulaza u Rastoke, kod gradskog kupališta uz županijsku cestu prema Lađevcu, te uz desnu obalu Korane, na istočnom ulazu u Rastoke od silaska sa D1 do mosta Sv. Ivana u Rastokama, kao i od Lipe do starog mosta na Korani.

Plaća se tri kune po satu, u Rastokama šest, dok autobusi za mjesto moraju izdvojiti 25 kuna po satu. Poslove organizatora parkiranja obavlja novoosnovano Komunalno društvo Lipa. Nastalo je izdvajanjem od slunjskom Komunalca što se zakonski morali provesti.

Mnogi strahuju kako će se nova gradska tvrtka izboriti na surovom tržištu, posebno u vrijeme krize. No, naplata parkiranja zasad se pokazala kao njihova najprofitabilnija djelatnost. Tako su samo u jednom ljetnom mjesecu zaradili 52.000 kuna, a nadaju se da će i izvan turističke sezone ostvarivati dobre rezultate.

Pokazalo se i da je puno bolja naplata kod Buk- a i bistroa Centar, točnije u samom središtu.

– Naplata parkiranja ide jako dobro i zadovoljni smo dosad ostvarenim- rekla je direktorica slunjske Lipe Nikolina Paulić.

Odluka o naplati parkiranja donesena još u veljači, u vrijeme bivšeg gradonačelnika Željka Rendulića.

Novi namet

I tada su se mnogi pitali jesu li stanovnici Slunja spremni za još jedan namet. No, kako je većina gradova već odavno uvela naplatu parkiranja, to su učinili i oni.

Vrtovi Hrvatske
Mala škola imuniteta:
Koji vitamini i minerali brane naše tijelo?
PBZ
DIGITALNO DOBA
Iz udobnosti vaše fotelje: digitalne usluge koje će vam olakšati svakodnevicu
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.