Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
relevantan stroj za glasovanje

'Navijački' juriš na društvo: 'Na navijačke skupine utječu i različite (političke) ideologije'

28.08.2023.
u 22:55

Djelovanje navijačkih skupina evidentno je društveno uvjetovano, time i pod političkim mikro i makro utjecajima. Njihovo ponašanje je bitno refleksija ili reakcija na politički kontekst, procese i učinke i pod utjecajem ideologija

Komentara 6

Avatar Lesk
Lesk
05:45 29.08.2023.

Pripadnost nogometnim navijačkim skupinama potencira okrutnost, nasilje i primitivizam. I više nego alkohol, pa i možda i teške droge. To je paradoksalno. A nogomet je lijep i zdravstveno-tjelesno-psihički koristan sport. Ali očito samo za one koji se njime bave bilo aktivno bilo rekreativno. Što je najkraće rečeno; "pripadnik navijačke skupine ", u 95% slučajeva nogometne ? Čovjek bez vlastitog identiteta koji svoj identitet poistovjećuje s "čoporom" , svoju "snagu" nalazi isključivo u "čoporu", a kad je "čopor" razbjen, plače i moli za milost... Ukratko : ATAVIZAM. Politika, ideologija i svjetonazorska opredjeljenja su tu samo p o k r i ć e za nasilje, okrutnost agresivnost i primitivizam. CINIČNO pokriće, kao i povremeno učešće u nekim humanitarnim akcijama. Inače sam protiv svih zabrana, ali u ovom slučaju uvjeren sam da zbog svega navedenog a teško osporivog, nogometne navijačke skupine treba zakonski zabraniti..

BE
Beba
07:18 29.08.2023.

Ne treba otkrivati toplu vodu.Raditi po uzoru na Margaret Thatcher i stvar je rješena. (Samo što se naši političari boje za gubitak glasova). Npr. neka se neki političar u Dalmaciji usudi reći nešto protiv Torcide. Neće ni proći prag.

DM
D'Mich
16:22 29.08.2023.

Ne volim te čopore navijača ali protiv sam zabrana. Ako se međusobno mlate na nekom odmorištu negdje u Lici nemam ništa protiv. Ali ako prave štetu civilima ili ruše naseljena mjesta, to u zatvor. Grci su nam napravili uslugu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije