Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
neredi na maksimiru

Navijačima Galiću i Hađiosmanagiću uvjetne osude

\'07.07.2010., Opcinski sud Ilica, Zagreb -  Na sudjenju u opcinskom sudu u Ilici bili su Marijo Galic i Nijaz Hadziosmanagic, osumnjiceni za napad na policajce.  Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL\'
Dalibor Urukalovic/PIXSELL
10.12.2010.
u 12:56

Sudac optuženima: Policija ne može biti sredstvo za zabavu kad vam je dosadno!

ZAGREB – Zbog napada na policiju nakon svibanjske zagrebačke utakmice Dinama i Hajduka, Nijaz Hadžiosmanagić Tadžić (34) uvjetno je osuđen na devet mjeseci zatvora, uz rok kušnje od pet godina. Drugooptuženom Mariju Galiću (29), koji je u sukobu s policijom teško ranjen te je jedva preživio, izrečena je uvjetna osuda od osam mjeseci zatvora, uz rok kušnje od četiri godine. Nepravomoćnu presudu navijačima Dinama izrekao je sudac Mladen Žeravica, obrazlažući kako je nedvojbeno da su u napadu na policajce, koji su bili u policijskoj škodi, sudjelovali optuženi i nepoznate osobe.

>>U 10 sekundi vidio sam da Galić s rukama u zraku pada i čuo dum!

Sud nije prihvatio Hadžiosmanagićevu obranu da nije prilazio autu bez policijskih oznaka i da nije udario policajca Gorana Cara, a ni Galićevu da policajca Zvonimira Mitrovića nije udario po ruci.

– Imajući u vidu i to da ste vi, Galiću, teško ranjeni u sukobu s policijom, što se ne smije i ne može zaboraviti, ova je presuda upozorenje obojici da napadi na policiju nisu dopušteni. Policajac je zbog prepasti reagirao tako kako je reagirao, a posljedica je da ste vi, Galiću, jedva ostali živi. Policija nije i ne može biti sredstvo za zabavu kad vam je dosadno, sve policije svijeta imaju pravo da se štite od napada – obrazlagao je sudac Žeravica.

Kazao je kako je razmišljao i da im izrekne mjeru zabrane odlaska na utakmice ali to ipak nije učinio... – Imate pravo navijati za Dinamo, koji volite, ali onog trena kada uđete u sukob s policijom, ići ćete u zatvor, rekao je.

Tužiteljstvo je tražilo zatvorsku kaznu. Odvjetnik Marija Galića kratko je kazao da nije zadovoljan presudom.

 

 

Komentara 10

OB
-obrisani-
21:43 10.12.2010.

Samo i fali još novčana nagrada za junačko djelo.

VU
vulgaris
13:19 10.12.2010.

Sve čestitke HR pravosuđu i odvjetnicima. A nam običnim građanima i dalje preostaje strahovati.

Avatar almaminjo
almaminjo
13:43 10.12.2010.

tko kaže da se huliganizam ne isplati...gadi mi se ovo naše pravosuđe fuj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije