Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nastavak sukoba

Navijači napali 17-godišnjeg učenika Trgovačke škole

Policija
06.06.2014.
u 13:07

Maloljetnika su dočekali u blizini škole i počeli tući, a cijeli događaj privukao je pozornost uprave Trgovačke škole Zagreb, koja je pozvala policiju i roditelje. Napadači su se odšetali u nepoznatom smjeru, a učenik koji je u tučnjavi zaradio nekoliko ogrebotina i hematoma. prevezen je u KBC Zagreb

U novom sukobu zaraćenih strana Bad Blue Boysa, tzv. "mamićevaca" i "antimamićevaca", napadnut je 17-godišnji učenik zagrebačke Trgovačke škole kojeg su u četvrtak oko 14 sati nepoznati navijači u srednjim tridesetima dočekali na potezu između Treće ekonomske škole i Trgovačke škole na Kennedyjevom trgu.

Maloljetnika su dočekali u blizini škole i počeli tući, a cijeli događaj privukao je pozornost uprave Trgovačke škole Zagreb, koja je pozvala policiju i roditelje. Napadači su se odšetali u nepoznatom smjeru, a učenik koji je u tučnjavi zaradio nekoliko ogrebotina i hematoma. prevezen je u KBC Zagreb.

Kako doznajemo iz razgovora s ravnateljem škole, Darkom Grgurićem, riječ je o pristojnom mladiću, prosječnog školskog uspjeha.

- Učenik nikada nije izazivao nikakve nerede u školi, a kakav je on izvan školskih klupa, to ne znam - iskren je ravnatelj. Dodao je kako je čuo da je sedamnaestogodišnjak strastveni navijač Dinama i pripadnik jedne od sukobljenih navijačkih skupina Boysa koji su se posljednji put sukobili prije tri tjedna na Borongaju.

Raskol među navijačima Dinama koji nerijetko rezultira i fizičkim obračunom, posljedica je podjele na Sjever koja je na strani uprave Dinama predvođene Mamićem i Istoka koji u klub žele vratiti istinske i nepatvorene vrijednosti koje, kako smatraju, mogu vratiti jedino svrgavanjem uprave.

S tim ciljem osnovali su i građansku inicijativu Zajedno za Dinamo kojom poručuju da svi članovi Dinama imaju pravo birati njegovo rukovodstvo i kandidirati se za pozicije. Na koji način obje strane žive u uvjerenju da će nasilje riješiti njihove međusobne probleme i ideološka razilaženja, nejasno je, ali ponovno je prouzročilo ozljeđivanje jedne mlade osobe. Ravnatelj škole o slučaju je izvijestio i Gradski ured te nadležno ministarstvo. 

>>Borongaj: Masovna tučnjava između 50 i 100 navijača

Ključne riječi

Komentara 1

TH
thekurcula
13:39 06.06.2014.

Meni su ti sukobi logični nastavak priče o domoljubnim navijačima koji će tući samo četnike, i ostale neprijatelje Hrvatske, ali nikad svoj narod, Hrvate! Ja sam vam uvek govorio da ta psihologija traži uvek nekog da tuče pa ako nema Srba ima Afganistanaca, ako nema ni ovih, ima Dalmatinaca, a kad i ovih ponestane, onda mlate šakama oko sebe pa koga dohvate. Dakle, kusajte čorbu koju ste sami skuvali dajući podršku razularenoj navijačkoj rulji kad vam se činilo da rade za "vašu stvar".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije