Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pravni problemi

Navijač tužio Zdravka Mamića zbog klevete i sramoćenja

05.04.2016., Zagreb -  Svecano otvorenje Zagreb Auto Show-a na Zagrebackom velesajmu.  U 14 paviljona i otvorenih prostora posjetitelje ocekuju novi modeli, vicepremijere, premijere i 2 koncepta -  AUDI e-tron quatrtro concept i MAZDA-KOERU -  koncept SUV
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
25.04.2016.
u 10:20

Tomislav Jurić traži da se Mamić kazni s 800 dnevnih dohodaka jer ga je označio kao osobu koja za račun SDP-a obavlja prljave poslove

Istraga, koja se zbog milijunskih malverzacija protiv njega vodi na zagrebačkom Županijskom sudu, nije jedini pravosudni problem donedavnom izvršnom direktoru Dinama Zdravku Mamiću. Naime, na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu vodi se i postupak koji je protiv njega zbog klevete i sramoćenja pokrenuo navijač Dinama Tomislav Jurić. Povod tužbi je Mamićeva konferencija za medije u travnju 2014. u prostorijama Dinama kada je, među ostalim, za Jurića rekao da je dio skupine navijača koja mu ugrožava sigurnost i napada kuću.

U svom obraćanju javnosti Mamić je naveo i kako iza skupine navijača, koji su javno izražavali negodovanje zbog načina kako Mamić vodi klub, stoji SDP, a posebno je izdvojio Jurića kao vođu frakcije iz Draškovićeve ulice. U jednom je trenutku pokazao sliku troje Jurićeve maloljetne djece te se zapitao kako “takav roditelj može uopće odgajati djecu”, tvrdeći da ih koristi u javne svrhe.

– Pogledajte troje djece. Svi su odjeveni u majice s prekriženom glavom Zdravka Mamića – naveo je Mamić pokazujući sliku djece.

Osim toga, Mamić je još rekao kako Jurić ima zabranu dolaska na stadion, odnosno sportska natjecanja te da je višestruko kažnjavan za razna kaznena djela. Jurić je u tužbi naveo kako ga je Mamić oklevetao i osramotio jer ga je prikazao kao osobu koja za račun SDP-a obavlja prljave i nezakonite poslove, napada na život i tijelo Mamića te utječe na napade na njega, odnosno da za materijalnu korist poduzima protupravne radnje. Zbog svega je u tužbi sudu predložio da Mamiću izrekne novčanu kaznu i to od ukupno 800 dnevnih dohodaka.

Sud je Jurića i Mamića uputio da spor pokušaju riješiti mirnim putem pred mirovnim vijećem. No, Jurić je sudu poslao dopis kako mirenje nije moguće jer Mamić uopće nije odgovorio njihovu pozivu na mirno rješenje spora.

>> 'Mamić me zbog moje tužbe protiv Dinama svojedobno i vrijeđao'

>> Lihvarski odnos, a Mamić nije smio biti i menadžer

Komentara 48

DG
damir.geo
10:39 25.04.2016.

"višestruko kažnjavan za razna kaznena djela" - za ovo ga nije tužio? Dakle taj dio je ili istina ili se time ponosi čak i ako nije istina.

ZO
zoom
10:41 25.04.2016.

puna podrška mamiću i dinamu protiv sdp-ovih simpatizera koji žele preuzeti klub!!!!!!!!

Avatar petrolio
petrolio
10:42 25.04.2016.

naša potpora gospodinu mamiću!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije