Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
postao sam sociopat

Navigator odgovoran za 1626 života: Jedva sam čekao da umru!

Yuri van Gelder
Foto: Reuters
1/2
11.06.2013.
u 22:29

Sudjelujući u tim misijama izgubio sam poštovanje prema životu. Osjećao sam se kao sociopat - ispričao je Bryant.

Brandon Bryant (27), bivši navigator bespilotnih letjelica američkih zrakoplovnih snaga za NBC News kazao je kako je sudjelovao u misijama u kojima je ubijeno 1626 ljudi.

Sudjelovavši u ratovima u Afganistanu i Iraku neke od žrtava gledao je na ekranu iz postaja za upravljanje kako krvare do smrti, a neke su ubijene iako nije bilo dokazano da predstavljaju opasnost.

- Vidio sam kako je čovjek ostao bez desne noge. Gledao sam ga kako je iskrvario. Gotovo sam vidio agoniju na njegovom licu. Sudjelujući u tim misijama izgubio sam poštovanje prema životu. Osjećao sam se kao sociopat. Želio sam ubiti te ljude. Jedva sam čekao da umru - ispričao je dio šokantnog iskustva Bryant koji je bio US Air Forceu od 2006. do 2011. godine.

Nakon završetka karijere dobio je brojna priznanja, no kako kaže, kao i mnogim kolegama dijagnosticiran mu je PTSP.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije