Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi terminal

Natpis Zračna luka Franje Tuđmana bit će postavljen na vijadukt

Aerodrom se zove po Franji Tuđmanu, ali to nigdje ne piše
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/3
12.06.2016.
u 21:30

Osim na hrvatskom jeziku, natpis će biti postavljen i na engleskom jeziku – Airport Franjo Tuđman

Natpis Zračna luka Franje Tuđmana na novom terminalu zagrebačkog aerodroma, čije se otvaranje očekuje u ožujku sljedeće godine, vjerojatno će biti postavljen na vijaduktu koji vodi do drugog kata te nove putničke zgrade.

Osim na hrvatskom jeziku, natpis će biti postavljen i na engleskom jeziku – Airport Franjo Tuđman. U koncesionaru Međunarodnoj zračnoj luci Zagreb imaju rok do prosinca ove godine, kad terminal treba biti dovršen, postaviti te natpise, a trenutačno se o njihovu izgledu i poziciji dogovaraju s arhitektima i projektantima.

Glavni projektant terminala arhitekt Branko Kincl, koji je s kolegom Velimirom Neidhardom izradio pobjedničko idejno rješenje za novi terminal, kaže da je njihov prijedlog da natpis sa zemaljske strane terminala bude na vijaduktu gdje će biti vidljiv svima koji dolaze na aerodrom. Sa zračne strane ime zračne luke vjerojatno će biti na aviomostovima.

>> HDZ obilježio 94. obljetnicu rođenja svog utemeljitelja i prvog hrvatskog predsjednika dr.Tuđmana

Komentara 25

JA
jameshowlett
22:05 12.06.2016.

Franjo Tuđman Airport ili International Airport.. Kad se već mora zvat po njemu, dajte barem neke napravite kak treba. Ili je možda bolje da zalijepite veliki plakat na viadukt koji svjedoči vašoj nesposobnosti.

Avatar mamboking
mamboking
08:03 13.06.2016.

Aerodrom dr.Franjo Tuđman.Dušmani pomirite se s tim Orešković je zato došla!

LA
Lavica7
22:04 12.06.2016.

Tako da Hrvati misle da je to njihov aerodrom, a ne Francuski.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije