Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Modernizacija

NATO ulaže 50 milijuna eura u bazu u Albaniji

05.08.2018.
u 23:21

Bit će to najvažnija NATO-ova baza na zapadnom Balkanu

NATO planira modernizirati zračnu bazu u Albaniji i pretvoriti je u svoju najvažniju bazu na zapadnom Balkanu, objavio je albanski premijer Edi Rama na Facebooku.

Pojasnio je da će NATO uložiti više od 50 milijuna eura u prvu fazu tog projekta, modernizaciju zračne baze u Kučovi, 80 kilometara južno od Tirane.

Kučova će služiti kao baza za potporu u operacijama opskrbe zrakoplova gorivom, logistiku, obuku i vježbe NATO-a, a s SAD-om se pregovara o modernizaciji albanskih zračnih snaga, napisao je Rama.

Ključne riječi

Komentara 15

Avatar matteo999
matteo999
00:15 06.08.2018.

Da li je NATO savez pitao za dozvolu vučića, dodika i ostalu elitu iz pašaluka 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
02:47 06.08.2018.

sad ce bre Vulin da kmeci.

Avatar nekakav
nekakav
07:05 06.08.2018.

je, obrambeni savez tipa nato-a treba ovakve baze. jer napadi su sve češći, opasnost nikad veća, neprijatelja nikad više, da, treba ulagati u oružje. uskoro vraćamo obvezni vojni rok, neke vojarne se vraćaju u funkciju, pa se vi zapitajte kome to jedinome koristi. narodu sigurno ne, to je ionak stoka sitnog zuba, čije kolektivno pamćenje ne seže dalje od tri mjeseca. ako se netko u susjedstvu malo želi pojačati u oružju, to je odmah prijetnja na koju treba žestoko reagirati, blokirati ih gdje se god stigne. jer samo je jedna istina, jedna filozofija, sve drugo je opasno i krivo. problem nam je dati gospodarstvu neke pomoći u poreznim opterećenjima, ali nam nije problem dati milijardu eura za polovne avione, nepotrebne helikoptere koji su više za tv ekipe... problem nam je povećati potpore poljoprivredi, al nam nije teško poslati ljude i tehniku u afganistan, ili u litvu, da ojačamo 'prednju prisutnost' na granici sa rusijom.... kao što problem nije poljacima dati 10 mlrd dolara za oružje, proturaketni sustav, avione, tenkove, ali im je nerješiv problem uložiti desetinu tog novca u modernizaciju cesta. rad 'ojačanja' prednje prisutnosti baltičke zemlje su pred zatvaranjem svojih luka, jer rusi ih više ne koriste za ništa, čak se ukida i pruga, jer rusi ni vlakom ne žele poslovati sa tako jadnim susjedima, čije su luke 50 godina živjele na račun uvoza i izvoza za rusiju. nego, jel ste se zapitali čemu ovakvo gomilanje naoružanja?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije