Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon obaranja aviona

Glavni tajnik NATO-a: Solidarni smo s Turskom. Podržavamo teritorijalni integritet naše saveznice

Jens Stoltenberg
Foto: Reuters/PIXSELL
24.11.2015.
u 21:55

Stoltenberg je pozvao na Ankaru i Moskvu na smirivanje napetosti. "Diplomacija i deeskalacija su važni za rješevanje ove situacije", rekao je.

NATO je izrazio solidarnost s Turskom nakon što su njezine snage oborile ruski vojni zrakoplov te pozvao Ankaru i Moskvu da rade na smanjenju napetosti.

"Kao što smo više jasno rekli, mi smo solidarni s Turskom i podržavamo teritorijalni integritet naše saveznice u NATO-u, Turske. Ranije sam izražavao zabrinutost zbog implikacija vojnih akcija Ruske Federacije u blizini granica NATO-a", izjavio je glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg nakon izvanrednog sastanka Svjernoatlanskog vijeća na razini veleposlanika.

Stoltenberg je pozvao na Ankaru i Moskvu na smirivanje napetosti. "Diplomacija i deeskalacija su važni za rješevanje ove situacije", rekao je.

Sjevernoatlantsko vijeće se sastalo na zahtjev Turske, koja je željela upoznati saveznike s današnjim incidentom.

Turski vojni zrakoplov srušio je ruski zrakoplov u blizini tursko-sirijske granice.

>> Ubijen ruski vojnik koji je tražio pilote. Turska tvrdi da su živi, a turkmenski borci da su ubili pilote 

>> Putin: Turska nam je zabila nož u leđa, ponaša se kao suradnik terorista

Komentara 39

US
Ustajaustasesvi
23:17 24.11.2015.

meni je zao sto osobno Putin nije bio u tom zrakoplovu koji je oboren,da barem vlada sigurnost u svijetu, jer balkan je njime ugrozen, ukrainu je destabilizirao i ljude terao brat na brata da se na tisuce ubijaju, i balkan i evropa sa njim samo ide ka kaosu..a putin naoruzava ismlamisticku republiku Iran i to sa sustavom s 300 i pomaze iranu i nuklearno..za nas je rusija najveci rizik i trebamo spreciti rusiju da Iran bude sledeca diktatorska drzava

AA
aabbcc
22:10 24.11.2015.

Glavni tajnik NATO-a: Solidarni smo s Turskom... ____ Pa vidi covjek da im je avion ugrozavao placene teroriste ali svejedno Rusi ce ih tek sada poravnati i spaliti.

Avatar d-ano
d-ano
22:23 24.11.2015.

prijatelj moga neprijatelja je moj neprijatelj,,,,,,,,,,,znaci li to da je NATO teroristicka organizacija,,,,,,,,,,,,,,ako podrzava one koji podrzavaju teroriste,,,,,,,,,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije