Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KORONAVIRUS

NATO se priprema za mogući drugi val pandemije koronavirusa

Canadian troops of NATO eFP battlegroup attend military drill Steele Brawler during coronavirus disease (COVID-19) outbreak near Daugavpils,
Foto: INTS KALNINS/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/3
16.06.2020.
u 22:36

Oružane snage trideset zemalja NATO-a angažirane su u pomaganju zdravstvenim ustanovama u borbi protiv širenja koronavirusa i liječenju oboljelih u poljskim bolnicama kojima su pojačani bolnički kapaciteti

NATO se priprema za mogući drugi val pandemije koronavirusa i prikupit će zalihe medicinske opreme i materijala za slučaj da se to dogodi, rekao je u utorak glavni tajnik Jens Stoltenberg.

„Pripremamo se za eventualni drugi val”, rekao je na konferenciji za novinare putem video veze uoči sastanka ministara obrane Saveza. Operativni plan bit će predstavljen u srijedu. Plan predviđa stvaranje zaliha opreme za osobnu zaštitu i drugih materijala kako bi ih se u slučaju potrebe moglo brzo distribuirati, objasnio je.

Bit će uspostavljen i poseban fond od nekoliko milijuna eura za kupnju medicinske opreme i plaćanje prijevoza liječnika i pacijenata u slučaju potrebe, dodao je.

Te mjere „omogućit će nam da brže reagiramo na mogući drugi val pandemije, kako bi potrebna oprema mogla stići na pravo mjesto i u pravo vrijeme”, istaknuo je.

Oružane snage trideset zemalja NATO-a angažirane su u pomaganju zdravstvenim ustanovama u borbi protiv širenja koronavirusa i liječenju oboljelih u poljskim bolnicama kojima su pojačani bolnički kapaciteti.

NATO je koordinirao više od 350 vojnih letova kojima je slana oprema i kojima su prevoženi oboljeli na liječenje u druge države članice.

 

 

>> Pogledajte i ovaj video: Andrej Plenković i Davor Bernardić najizgledniji kandidati za hrvatskog premijera

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
01:12 17.06.2020.

juče vidjeh dvije molekule korone kako zlurado komentiraju kako će nas sljedeći put pokosit jer su sada kao mutirale te se prenose prdcem. Đikić za sada šuti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije