Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
neizazvana agresija

NATO se oglušio na pakistansko traženje prekida vatre?

helikopter, pakistan
AFP/Pixsell
28.11.2011.
u 09:58

Napad je trajao gotovo dva sata iako su zapovjednici kontaktirali s kolegama iz NATO-a pitajući ih zašto napad, unatoč dogovoru, nije prekinut

NATO-ov zračni napad u kojemu je poginulo 25 pakistanskih vojnika trajao je gotovo dva sata i nije prekinut iako su pakistanski zapovjednici tražili prekid vatre, potvrđeno je iz zapovjedništva pakistanske vojske.

NATO se ispričao za subotnji "incident", koji je još više potaknuo bijes Pakistanaca, i obećao potpunu istragu. Koalicijske snage još uvijek nisu objavile razloge napada, ali neimenovani afganistanski čelnik, javlja AP, kazao je da su afganistanska vojska i NATO smješteni na afganistanskoj granici napadnuti iz smjera Pakistana te su zbog toga u pomoć pozvali zračne snage.

Odnosi Pakistana i SAD-a pogoršali su se i prije smrtonosnog napada, a sada su "potonuli" neviđeno nisko i tako unazadili eventualnu pomoć koju bi Islamabad mogao pružiti tijekom pregovora i privođenja kraju 10-godišnjeg rata u Afganistanu.

Vojni glasnogovornik general Athar Abbas tvrdi da su pakistanske snage na granici zapravo žrtve neizazvane agresije. Kazao je i da je napad trajao gotovo dva sata iako su zapovjednici kontaktirali s kolegama iz NATO-a pitajući ih zašto napad još uvijek traje unatoč dogovoru o prekidu.

 

Ključne riječi

Komentara 34

SA
saniboj
10:57 28.11.2011.

Mene zanima sta je postignuto za 10 godina ratovanja u Afghanistanu, osim na tisuce mrtvih i obogaljene sirotinje. Taj rat niko nije dobio, povjest se ponavlja.

TO
Toni50
11:18 28.11.2011.

NATO se oglušio na pakistansko traženje prekida vatre? Nato želi da im dokaže da se nisu zabunili nego da oni znaju posao. Kada su več tamo da rade svoj posao .. Zna se - \"vojne operacije izvode\" ili \"provode zračnučnu kampanju\" !!! Mrtvi se ne žale, samo oni koji si slabije pogođeni pa im fale ruke noge i oni koji nisu pogođeni znači nepravda od strane tih koji se žale !!!!

UK
Ugo Kajvez
10:20 28.11.2011.

S obzirom da je hrvaska u NATO - NE SLOBODNOM VOLJOM HRVATSKOG NARODA - znači da je također RH u sukobu sa pakistanom ............ hvala markov trg, hvala božinović izdajnik .............

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije