Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zona zabrane leta

NATO-ovi zrakoplovi počeli patrolirati iznad Libije

F16 zrakoplov
08.03.2011.
u 11:58

Zrakoplovi saveza 24 sata na dan lete iznad područja u kojima se vode borbe te ujedno prikupljaju i obavještajne podatke dok britanski, američki i francuski dužnosnici dogovaraju nacrt teksta odluke o zoni zabrane leta

NATO-ov savez sinoć je pokrenuo neprestane patrolne letove iznad Libije da bi se pripremio za provođenje odluke o zoni zabrane leta koja bi uskoro mogla biti donesena. Zrakoplovi saveza 24 sata na dan lete iznad područja u kojima se vode borbe te ujedno prikupljaju i obavještajne podatke. Istodobno, britanski, američki i francuski dužnosnici dogovaraju nacrt teksta odluke o zoni zabrane leta iznad Libije, potvrdili su izvori u UN-u za CNN. 

Eventualnu rezoluciju o vojnoj intervenciji morat će odobriti Vijeće sigurnosti UN-a, ali očekuje se da bi Rusija i Kina mogle glasovati protiv takve odluke.

Ključne riječi

Komentara 265

OB
-obrisani-
13:29 08.03.2011.

naravno samo da im OTMU naftna crpilista .....eto to je to.....

OB
-obrisani-
14:40 08.03.2011.

\"Kako je počeo desant na Libiju\". U Večernjem listu, to jest. ;o) \"As NATO planes circle CLOSE TO to Libya, leaders remain divided on response\" theglobeandmail.com, 08.03. u blizini, ne iznad (over) Mnogi su se zaletili s pričom sa Malte,e, sad ispravljaju vijesti.

ST
Stockholm
12:31 09.03.2011.

Turska je policija aretirala dva islamisticna divljaka koja su planirala ubiti ortodoksnog patrijarha u Constantinopelu (Istambulu) Bartholomaiosa. Oba su potpornika Erdoganove partije AKP ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije