Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NUKLEARNI ARSENAL

Turska tvrdi da SAD ima nuklearno oružje u 5 NATO članica. Jedna graniči s Hrvatskom!

Balistička raketa, portal
Foto: Reuters/PIXSELL
31.10.2017.
u 18:26

Prema izvješću, 93 posto svjetskog nuklearnog naoružanja posjeduju Rusija i SAD.

SAD ima raspoređeno 150 nuklearnih bojnih glava unutar 5 država članica NATO-a, ako je vjerovati izvorima iz Turske.

U izvješću nazvanom "Podaci o nuklearnom naoružanju", stoji kako se oko 15 000 nuklearnog oružja nalazilo u 14 država u srpnju ove godine, piše dailynews.

Prema izvješću, 93 posto svjetskog nuklearnog naoružanja imaju Rusija i SAD.

Zanimljivo, u izvješću stoji da SAD imaju smješteno nuklearno naoružanje u 5 država članica NATO pakta.

Prema navodima, to su Belgija, Njemačka, Nizozemska, Turska i Italija.

Posebno je zanimljiva Italija koja se prvi put spominje u kontekstu nuklearnog naoružanja, a Hrvatskoj je najbliža i s njom dijeli vrlo veliku granicu.

Prema izvješću, Rusija posjeduje 7 000 nuklearnog oružja, SAD 6 800, Francuska 300, Kina 260, Velika Britanija 215, Pakistan 130, Indija 120, Izrael 80 i Sjeverna Koreja 10...

Komentara 30

DR
Draš
19:25 31.10.2017.

Da ste me pitali i ja bi vam rekao da su u Avijanu,kasnite sa eskluzivom za jedno 50-tak godina.

VI
Vito
08:42 01.11.2017.

Turska tvrdi da SAD ima nuklearno oružje u 5 NATO članica. Jedna graniči s Hrvatskom! ::::: Kad ste vi rođeni??? __ USA je već u vrijeme "Maršalovog plana" htijela postaviti u Hrvatsku nuklearne raketne baze po nenaseljenim otocima __ maršall je to odbio __ Otok Vir je najpovoljniji za nuklearnu elektranu __ I to je odbijeno. __ Zato sad imamo siromaštvo kao preduvjet članstvu u EU kako bi se kolonijalne sile imale gdje odmarati i kako bi robovlasništvo izgledalo "humanije". __ Što mislite zbog čega smo uključeni u NATO-OTAN organizaciju i priključeni u EU??? __ Prije ukjučenja i priključenja su nam plaćali svaki prelet preko Hrvatske, čime su trošili novac svojih matičnih država __ Nakon ukjučenja i priključenja više ništa ne moraju plaćati, a slobodno koriste i naše zračne luke kako bi nesmetano zarađivali na transportu "svega i svačega" bez pitanja i uplitanja "novinara" i sličnih "lijevih smetala"

VI
Vito
08:47 01.11.2017.

graniči s Hrvatskom! :::: ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha __ Što je smiješno??? __ ovo ! __ Uskličnik __ Autor Vecernji.hr želi stvoriti senzaciju od nečeg što znajudavno pokojni "vrapci na granama" izlegnuti kod Aviana koji leži u podnožju Dolomita, udaljen 12 km od središta provincije Pordenonea i 60 km od Udina., davne 1954. godine

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije