Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OŠTRA REAKCIJA
Povratak na članak

NATO: Jačamo svoju nazočnost u Crnom moru. Moskva: To je još jedan korak prema jačanju napetosti

"Danas smo dogovorili jačanje pomorske nazočnosti NATO-a u Crnom moru uz pojačani sastav, vojne vježbe i skupljanje informacija", rekao je glavni tajnik Jens Stoltenberg nakon sastanka ministara obrane NATO-a u Bruxellesu

Komentari 29

MA
marsovac
22:01 16.02.2017.

trolovi komentiraju, imaju rusi pravo leititi i patrolirati u internacionalnim vodama/prostoru,........gospodo trolovi amerikanci isto tako.

VL
MA
marsovac
22:06 16.02.2017.

sad ce slovenci izici iz NATO-a, putin im obecao pola jadrana, plin i nafta zabadave, dobit ce avione kao srbi, odigrati par ratnih igrica,.......kao zahvala slovenci ukidaju sankcije.

VL
Avatar mason
mason
23:16 16.02.2017.

Rusi prave iste greske ponasaju se agresivno, sad NATO ide na to da svi izdvajaju po 2% BDP,zna se da to Rusi nemogu pratiti i da ce Rusija crci .Vec su ih sankcije odvele unatrag, za 2-3 godine ce imim biti repriza SSSRa.

VL
Avatar krmak
krmak
22:39 16.02.2017.

rusija pravi probleme...

VL
Avatar El Indio
El Indio
08:37 17.02.2017.

Neka Moskva zadrzi tzv Ruski Krim ali neka i Moskva Ukrajini vrati Ukrajinski nuklearni arsenal, nasljedzen od bivse drzave, proizveden u zajednickoj tvorevini sa zajednim financiranjem proizvoda iz zajednickog proracuna, pa ce se NATO povuc a Ukrajina ce bit uu stanju sama zastitit svoje granice bez NATOa. Pa ce prica malo drugacija bit u Lugansku i Donjetsku, mozda i u Krimu

VL
SD
sdpesticid
21:57 16.02.2017.

tko je nezaposlen ne mora niti tražiti posao, kako se ovo odvija ovi će sve riješiti, i zaposlene i nezaposlene.

VL
KA
Kameni
20:08 17.02.2017.

Moj je dedek 1944 donesen iz Rusije u kocki leda, otopil se tek negde izmedju Budimpeste i Novog Marofa.

VL
Avatar EI Indio
EI Indio
16:19 17.02.2017.

Na zahtjev Amerikanaca bi trebala pridružiti i jedna hrvatska jedinica višecevnih raketnih bacača SVLR 122BM-21 GRAD. Jednu jedinicu čine tri VBR sustava. Američka strana smatra da bi im SVLR 122 dobro došao kao vatrena potpora pješačkim jedinicama. Prema neslužbenim informacijama, tri VBR sustava zajedno s posadama trebalo bi da budu poslani u Poljsku krajem godine. Naravno, prije nego što ih pošalju njihovo slanje trebalo bi odobriti Sabor....Hrvatska je izrazila spremnost da sudjeluje s do jednom pješačkom četom unutar njemačke borbene grupe koja će biti raspoređena u Litvi, uz preduvjet donošenja odluke Sabora o tome. U Ministarstvu obrane naglašavaju da je "sudjelovanje u sklopu ojačane prednje prisutnosti komplementarno i s ambicijom Republike Hrvatske u izgradnji i održavanju vlastite međunarodne vjerodostojnosti i odgovornosti i bitno pridonosi daljnjoj izgradnji političkog i vojnog kredibiliteta Republike Hrvatske unutar NATO saveza, kao i povećanju interoperabilnosti Oružanih snaga Republike Hrvatske ", piše" Jutarnji list ".................E Hrvati vi ste očito rešili da vas baćuška zbriše sa zemlje za vek vekova . .....Vrlo brzo ste zaboravlili Galiciju i Staljingrad.

VL
Avatar EI Indio
EI Indio
16:42 17.02.2017.

Ameri u crnom moru Rusi u meksičkom ralivu.

VL
DU
Deleted user
15:21 17.02.2017.

prusik vam veernji nesto napise o ovome......"Dana 17. veljače 2017. godine obilježava se 25. obljetnica ruskog priznanja neovisnosti Republike Hrvatske. Tijekom gotovo cijelog tog teškog razdoblja, punog brzih promjena i složenih problema, konstruktivan i pozitivan smjer u razvoju odnosa izmeđuzmeđu naših zemalja i naroda ostao je nepromijenjen. Jedan od događaja koji su izgradili naš odnos dogodio se početkom listopada 1991. godine kada se nad glavni grad Republike Hrvatske nadvila prijetnja bombardiranja. Uz pomoć dezertera iz JNA i iz prisluškivane komunikacije Štaba Vrhovne komande u Beogradu hrvatsko rukovodstvo na vrijeme je saznalo za napad koji se sprema na Zagreb i velika industrijska postrojenja u zemlji. Budući da su SAD i Zapad zauzeli nefleksibilan stav te su, podržavajući cjelovitost Jugoslavije, smatrali da su sve akcije JNA legitimne, hrvatsko se vodstvo za pomoć tada obratilo Moskvi. Zahvaljujući, između ostalog, i našim operativnim akcijama i obraćanju Mihaila Gorbačova rukovodstvu Jugoslavije i JNA 6. listopada 1991. godine, s pozivom da se suzdrže od upotrebe sile, Zagreb je uspješno spašen od razaranja i ozbiljnih civilnih žrtava.

VL
DU
Deleted user
15:26 17.02.2017.

daj vecernji sredite ovu scriptu, ovakvo smece jos nisam dozivio na internetu, ja napisao "pljuvaci ruski neka vam vecernji.....a ono ispalo....prusik vam veernji

VL
CH
Challenger
22:38 16.02.2017.

Ako bude rata ja odmah napadam banke! To je neprijatelj veći od Rusa!!

VL
DU
Deleted user
08:16 17.02.2017.

Bravo za Rusiju,e jes dala po njuskama ovim zapadnim osvajcima,pa ni je vam Rusija Libija sabani jedni,bice potapanja,uskoro dolazi ono najgore za zapadne osvajace.

VL
DJ
djakputnik
21:47 16.02.2017.

Pa u čemu je problem? Crno more je tradicionalno okupljalište američkih brodova. A sada će vjerovatno tradicionalno početi uvoditi demokraciju, kao što su to učinili u cijeloj Istočnoj Europi, sjevernoj Africi, Bliskom Istoku, Afganistanu, ...

VL
MX
Mister X
01:12 17.02.2017.

Pitanje je hočemo li imati prilike da kratko vidimo kako to izgleda kad prave atomske i hidrogenske zapraše gdje treba .. Svi naivni se spremaju kao na rat sa kalašnjikovima i noževima kao Isilovci vjeruju pravi majstori !!

VL
GV
golub Vaso
00:17 17.02.2017.

opet Rusi provociraju u svom crnom moru, sram ih bilo

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.