Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Natascha Kampusch razmišlja o tužbi protiv austrijske policije

natascha-txt.jpg
import
12.02.2008.
u 11:19

Mlada Austrijanka Natascha Kampusch, najpoznatija žrtva otmice na svijetu, razmišlja o tome da podigne tužbu protiv policije jer drži da su "austrijski plavci" u istrazi njenog nestanka 1998. godine učinili niz propusta koji su na kraju doveli do toga da je Natascha u zatočeništvu provela osam godina.

Natascha je nestala kad je imala deset godina. Na putu prema školi oteo ju je Wolfgang Prikopill koji ju je osam godina držao u podrumu svoje kuće u okolici Beča.

"Čini se da sam usprkos čvrstim dokazima morala čekati punih osam godina dok se sama, svojim sredstvima, nisam oslobodila," rekla je razočarana Natascha.

Naglasila je da je šokirana i bijesna zbog toga kako je policija posložila prioritete u istrazi.

Podsjetimo, Natascha je 2006. godine preuzela stvar u svoje ruke i pobjegla svome tamničaru Wolfgangu Prikopilu iskoristivši trenutak njegove nepažnje.

On je, nakon što je shvatio da je Natascha pobjegla, počinio samoubojstvo.

Pravni stručnjaci procjenjuju da bi, ako se optužbe protiv policije dokažu na sudu, Natascha Kampusch mogla dobiti oko milijun eura odštete.

Austrijsko ministarstvo unutarnjih poslova osnovalo je poseban odbor koji će ispitati Nataschine optužbe, a ispitat će policajca koji je prijavio njen nestanak te druge svjedoke i službene osobe. (M.Mik.)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije