Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obiteljska drama

Nataša Matijević: Zlostavljao me i trudnu. Ne vraćamo se ni mrtve

\'14.09.2010., Zagreb -Robert Matijevic, bivsi pomocnik ravnatelja carinske uprave. Photo: Boris Scitar/PIXSELL\'
Boris Sčitar/PIXSELL
26.12.2011.
u 18:00

Optuženi: Tisuću svjedoka može potvrditi da je Natašina priča velika i bezočna laž

Nataša Matijević (30), supruga Roberta Matijevića, bivšeg pomoćnika direktora hrvatske carine i carinskog zviždača, koja je u veljači pobjegla s njihovom malenom kćeri u Srbiju, ne želi vratiti dijete ocu u Zagreb iako joj je viši sud u srbijanskom gradu Valjevu to naložio početkom prosinca i dao joj rok od osam dana da to učini.

Tri mjeseca strasti

Tvrdi da ju je Matijević, ujedno i bivši financijski policajac i porezni inspektor, mjesecima fizički i psihički zlostavljao čak i za vrijeme trudnoće, te da je spremna na sve dođu li sudski izvršitelji i pokušaju joj uzeti dijete. O obiteljskoj drami Nataša M. opširno je pričala srbijanskom Pressu.

Za Matijevića, kojeg je 2009. upoznala u Beogradu, udala se nakon tri mjeseca strastvene veze u kojoj je zatrudnjela. Nakon što je strast prošla, ispričala je, pokazalo se njegovo pravo - agresivno lice. Oduzeo joj je putovnicu i novac, zatvarao je u kuću, zabranjivao joj je kontakt s obitelji u Srbiji i prijateljima, a poseban šok bio joj je, ispričala je, kada je saznala je joj je suprug psihički bolesnik s nekoliko ozbiljnih dijagnoza.

Novinarima je pokazala i liječničku potvrdu na kojoj stoji da se javila na Hitnu „jer je dobila udarac u nos od supruga, radi čega ima otok na nosu." Dva mjeseca bila je smještena u Sigurnoj kući u Zagrebu, a zatim je pobjegla roditeljima u svoj rodni Ljig u središnju Srbiju. Prije toga, kako kaže Robert Matijević, ukrala mu je osobnu iskaznicu i krivotvorila njegov potpis kako bi dobila putovnicu za dijete.

Dogovor samo iz Srbije

Srbijanskim novinarima Nataša Matijević potvrdila je da je otela dijete iz očaja budući da je u Hrvatskoj, tvrdi, nijedna institucija nije zaštitila, a ona je bila sama, bez posla, obitelji i prijatelja.

– Stalno mi je prijetio da nikada neće dopustiti da mu dijete odrasta u Srbiji i da će me uništiti odem li – ispričala je Nataša.

R. Matijević zbog djeteta nije želio suviše komentirati teške optužbe uskoro bivše supruge, no rekao je da je sve što je Nataša ispričala bezočna laž, što će i dokazati. Najvažnije pitanje u cijeloj priči je, kako kaže, je li ju je on zlostavljao ili nije.

– Postoji tisuću svjedoka koji mogu potvrditi da je cijela njezina priča izmišljena – rekao je Matijević, kojem je, kaže, trenutačno najveća briga njegova kći. Neslužbeno pak doznajemo da je Nataša M. pri izlasku iz Sigurne kuće rekla da će Matijeviću dopustiti da redovito viđa njihovu kćer iako mu se sama nije željela vratiti, kao i to da će ostati u Zagrebu. I srbijanskim medijima rekla je da pristaje na to da se s ocem svog djeteta dogovori o svemu, ali isključivo u Srbiji, dok je u Hrvatsku, tvrdi, mogu odvesti samo mrtvu.

Napomenimo i to da sama činjenica da je Nataša Matijević bila u Sigurnoj kući ne dokazuje da je bila i riječ o nasilju budući da ta ustanova ne provjerava navode onih koji joj se obrate, tako da pravu istinu, nema li svjedoka, znaju jedino njih dvoje.

Komentara 65

HR
hrza
09:23 27.12.2011.

Upitanju je psihički bolesnik.

GA
Gen.an
18:30 26.12.2011.

Pa zasto se necije privatne bracne probleme treba stavljati u novine i stvarati problem vise nego sto je .

ST
stefff
19:10 26.12.2011.

sdtghsf jwsdtza

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije