Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HUMANOST

Nataša Jenić: Ne radim, nemamo osiguranja i ne znamo kako dalje liječiti kćerku

Stefani Jenić
Branimir Bradarić
15.12.2013.
u 18:14

Umjesto bezbrižnog djetinjstva, druženja sa prijateljima i pohađanja škole Vukovarka Stefani Jenić (15) već dvije godine bori se sa teškom bolesti. Ona zbog tumora ne desnoj natkoljenici, koji se proširio na mišić i živac, već više od godinu dana ne pohađa redovitu školu, a svakodnevno trpi i velike bolove. Iza nje su tri operacije, a možda i četvrta.

Bez zdravstvenog osiguranja

– Iz temelja nam je promijenjen život. Sve je podređeno Stefani i njenom liječenju. Međutim, problem je što ne možemo više sami, a nemamo niti mogućnosti kako dalje, kaže njena majka Nataša Jenić koja živi sa Stefani i sinom Stefanom. Dodatni problem je što nitko u obitelji ne radi, a nemaju niti zdravstveno osiguranje jer se vode kao stranci. Njih troje su bez ikakvih primanja jer se, iako je Nataša rođena u Vukovaru gdje je pohađala i školu, vode kao strani državljani. Naime, ona je sa ratom napustila Vukovar i otišla u Austriju. Nije na vrijeme podnijela zahtjev za izdavanje domovnice tako da danas u svome gradu ima status stranca. – Najgore mi jer radi toga ne mogu pronaći nikakav posao, a nemamo niti zdravstveno osiguranje kojim bi pokrivali liječenje Stefani. Obilazila sam okolo i molila ali ne vrijedi, posla nema. Sve preglede, operacije, lijekove plaćamo. Stefani je do sada imala dvije operacije u Osijeku i jednu u Zagrebu. I sada ima jake bolove radi kojih pije lijekove. Slične simptome imala je i prije pa strahujemo da će morati i na četvrtu operaciju, kaže Nataša pokazujući nam liječničku dokumentaciju koju posjeduje.

Želi biti liječnica 

Nekakve grube njene računice kažu da su na dosadašnje liječenje potrošili oko 100.000 kuna. Uskoro treba krenuti i na fizikalnu terapiju ali ne znaju hoće li moći jer nemaju od čega to platiti. Koliko god joj bilo teško Stefani sa smješkom govori o bolesti ali i budućnosti. Kaže da je odlična učenica te zahvaljuje puno nastavnicima OŠ Antuna Bauera koji joj dolaze kući i održavaju nastavu. Uvijek govori i da će ozdraviti i da će sve biti u redu. – Žao mi je jer ne mogu u školu gdje bih se družila sa prijateljima. Želim upisati medicinsku školu i postati liječnica koja će djecu liječiti od karcinoma, kaže Stefani kojoj sa lica ne silazi osmjeh. Svi koji mogu pomoći obitelji Jenić mogu ih kontaktirati na broj telefona 099 837 24 64 ili uplatiti sredstva na žiro račun u Splitskoj banci na  ime Stefan Jenić  s naznakom Za pomoć Stefani Jenić. Broj žiro računa je 01009034010 - 3252281209

Ključne riječi

Komentara 10

BF
bf2
20:48 15.12.2013.

žalosno je da je novac uvjet liječenja....

Avatar MaliHrvat
MaliHrvat
08:21 16.12.2013.

Zašto plaćamo poreze? Zašto imamo državu ako je imamo? . Ako svaki dan imamo humanitarne akcije

DO
doktorica
19:15 15.12.2013.

a šta je sa novcem koji je sakupljen za malu Noru Šitum?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije