Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Školstvo

Nastavnici na e-maticu nerijetko mogu samo kasno noću

\'unutrasnja zagreb , petrinjska,  26.03.2008. sindikat preporod, Konferencija za novinare o strahu ucitelja za gubitak radnih mjesta, , zeljko stipic snimio Patrik Macek\'
Patrik Macek/Pixsell
30.12.2011.
u 20:43

Preporod upozorava na probleme koje u radu nastavnicima stvara, kako kaže, višestruko preplaćena e-matica

Posljednji dani ove godine brojnim učiteljima i nastavnicima protječu u uzaludnim nastojanjima da podatke o učeničkim uspjesima na polugodištu unesu u sustav e-matice. Nakon što su porezni obveznici s desetak milijuna kuna višestruko preplatili izradu tzv. e-matice, sada tisuće učitelja i nastavnika, iščekujući bezuspješno, nerijetko u kasnim noćnim satima, vezu s e-maticom, potpuno besplatno održavaju na životu Primorčevu iluziju o učinkovitosti jednog od najlošijih projekata u sustavu osnovnog i srednjeg školstva, upozorio je  predsjednik Sindikata "Preporod" Željko Stipić.

Pozvao je novog ministra Jovanovića da pojača kapacitete programa ili nabavi novi.

Komentara 9

VE
VeraBlazicko
00:57 31.12.2011.

U Austriji osobe u obrazovanju, poput Stipića su potpuno uklonjene/posmjenjivanje prije 30-tak godina jer gotovo da zvuči nevjerojatno ali čovjek koji ima ključnu ulogu u obrazovanju (poput Stipića), a bori se protiv državne mature (pratim njegove komentare duže vrijeme) znači da podržava mito, korupciju i kriminal. Tko zna s kim je on sve uhljebljen, pa ako se istražuju svi oni koji su na izvršnim funkcijama, što je potpuno priprdno, onda neka konačno istraže i ovakve štetočine poput Stipića.

TR
trofaznijudeomasonskikomunjara
10:10 31.12.2011.

© 2011. KING-ICT d.o.o. Eto i razloga.

LE
LeticijaLasic
00:51 31.12.2011.

Gospodine Stipiću, Vi ste najveća obmana obrazovnog sustava u Hrvata jer osim borbe za svoju plaću ne držite niti do obrazovanja niti do nastavnika. Pa zar niste bili jedina osoba u sustavu obrazovanja koja se pobunila protiv sustavnog povećanja plaća u sustavu obrazovanja prije 4 godine.Nestanite konačno iz hrvatskog obrazovanja jer niste ništa manja pošast za obrazovanja od Sanadera koji je bio pošast cijele Hrvatske.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije