Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Posao iz snova

Nastavnici i profesori neće raditi dva dana i bit će za to plaćeni

'22.10.2012. Karlovac - Dalimir Kuba, predsjednik sindikata obrazovanja EU21. Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL'
'Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL'
23.10.2012.
u 12:08

Nenastavni dani bit će dva petka, 2. studenog i 31. svibnja iduće godine, što je dogovoreno na koordinaciji ravnatelja osnovnih i srednjih škola

I ove se školske godine u Karlovačkoj županiji provodi nasilje nad zdravim razumom, gospodarskom situacijom u zemlji, radnim obvezama zaposlenika i odlukama mjerodavnog ministarstva. Mnogi danas odlaze na posao i ne dobivaju plaću.

Međutim, u ovom će slučaju zaposlenici škola biti plaćeni za dva neradna dana, 2. studenog i 31. svibnja iduće godine. To nije korektno i moralno. Dosta je cinizma i lažnih radnika – poručio je predsjednik Sindikata obrazovanja EU 21 Dalimir Kuba ogorčen odlukom da se na spomenuta dva dana iza Svih svetih i Tijelova u školama ne radi.

 Samo dvije ruke protiv

 Napominje i da je odgovornost prebačena na škole.

 – Sva su tijela prihvatila program kojim je utvrđeno da zaposleni u školama Karlovačke županije neće raditi ta dva dana, ali će upravo zato što ne rade ostvariti dnevnu zaradu. Supruga i ja smo na Učiteljskom vijeću OŠ Ivana Gorana Kovačića u Dugoj Resi u kojoj radimo upozorili na negativnu sliku koju tako šaljemo, daljnje srozavanje ugleda učitelja i bezobrazluk da nam se plaća nerad. No samo su naše ruke bile protiv. Sram nas je da se to redovito događa u našoj županiji. Takav prijedlog neradničkog županijskog pročelnika Željka Šančića nije ništa manje nakazan od slučaja ravnatelja iz Kaštela – dodaje Kuba.

 Odluka ravnatelja

Pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu, šport i informiranje Željko Šančić odgovara da je odluka o dva nenastavna dana donesena na koordinaciji ravnatelja osnovnih i srednjih škola.

 – Ta dva dana učenici neće doći na nastavu. Međutim, za zaposlenike u školama bit će itekako radni. To je dobra prilika da se obave administrativni i drugi poslovi u skladu s njihovim zaduženjima i zadaćama, kao i stručna usavršavanja.

Vrlo je važno i što ćemo na taj način ostvariti i bitne uštede na energentima i prijevozu. Karlovačka županija financira prijevoz osnovaca i jedan dan prijevoza stoji više od  pedeset tisuća kuna – napominje pročelnik Šančić.

Ključne riječi

Komentara 2

TH
than
12:48 23.10.2012.

Nije to nista... Dovoljno da pogledamo u Sabor koji bi trebao posluziti kao primjer kako se radi za svoju zemlju. Kakav narod, takva i vlast - i obrnuto...

KK
karate kid
10:10 24.10.2012.

a to što kuba i njegova žena provode nasilje nad zdravim razumom svojih učenika, to očito nikoga ne zanima, pa ni roditelje te djece. i to što su saborski zastupnici uredno dobili svojih 15 000 mjesečno tijekom ljetne stanke, ni to nikoga ne boli. kuba se prije svega treba sramiti sebe kao pedagoga i čovjeka, a ne pametovati kao da je bogom dan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije