Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
skidanje ploča

Nastavljeno suđenje Tomislavu Josiću: 'Riječ je o političkom progonu koji se nastavlja'

Tomislav Josić
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL
21.04.2016.
u 15:41

Govoreći o današnjem ročištu, Marijan Živković, koji je čekićem razbio postavljenu dvojezičnu ploču postavljenu na zgradi Policijske postaje, rekao je kako Josić ni u jednom trenutku nije nikoga pozivao na nerede niti je to organizirao.

Pred vijećem Općinskog suda u Vukovaru danas je nastavljeno suđenje predsjedniku Stožera za obranu hrvatskog Vukovara Tomislavu Josiću koji se tereti da je organizirao nasilno skidanje postavljenih dvojezičnih ploča kada je dvoje policajaca ozlijeđeno. – Državno odvjetništvo iznosilo je svoju optužbu. Svjedok tužiteljstva bio je Marijan Živković. Mislim da s ovim dokaznim  materijalima nisu uspjeli dokazati da sam organizirao bilo kakvo nasilje i nemire u gradu. Vjerujem da ćemo to uspjeti pobiti u nastavku suđenja i da će presuda biti oslobađajuća, rekao je nakon ovoga ročišta Josić.

Govoreći o današnjem ročištu Marijan Živković, koji je čekićem razbio dvojezičnu ploču postavljenu na zgradi Policijske postaje, rekao je kako Josić ni u jednom trenutku nije nikoga pozivao na nerede niti je to organizirao. – On je pokušavao smiriti tenzije. Bio sam tamo i u jednom trenutku mi se sve smučilo. Sjetio sam se da u autu imam čekić, jer sam u to vrijeme pomagao prijatelju na obnovi kuće, koji sam uzeo i razbio dvojezičnu ploču na zgradi policije. Moja dva sina poginula su u Domovinskom ratu, a jedan od njih radio je u policiji. Nisam više mogao izdržati i razbio sam ploču – rekao je Živković.

Komentirajući sudski postupak koji se vodi protiv njega, Josić je rekao da je riječ o političkom progonu koji se nastavlja i dalje.

– Sadašnja politika radi kao i prošla. U predizbornoj kampanji bila su im puna usta Vukovara, a kada su izbori prošli, zaboravili su na Vukovar. Sve to je već viđeno, a bit će viđeno još mnogo puta, rekao je Josić. Sljedeća sudska rasprava u postupku protiv Josića biti će održana 24. svibnja kada bi on trebao iznijeti svoju obranu.

>> Tomislav Josić: Suditi bi se trebalo onima koji su naredili postavljanje ploča

Komentara 47

LI
liskovaca
16:17 21.04.2016.

naravno da je to politički proces! Pa pogledajte tko drma pravosuđem!

DU
Deleted user
15:59 21.04.2016.

Progone nas oni koji je nikada nisu htjeli,voljeli ili se borili za nju!

EK
EksilkroateTS
16:39 21.04.2016.

Tomislave izdrži još malo - pravda prije ili kasnije potopi laži i klevete i izbije na vidjelo! Ti znaš za što se boriš, a vjeruj i puno nas to jako dobro zna! Budi i dalje častan i ponosan u borbi za lijepu našu i naš narod - kao što si i do sada bio! Da je nama više "Tomislava Josića" u ovoj napaćenoj zemlji, nebi ti sad bio pred sudom! Živio nam i zdrav bio!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije