Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vinkovci

Nastavljena prekinuta sjednica Gradskog vijeća: Cijene vrtića ostaju po starom

igralište
Foto: Ilustracija: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
30.03.2015.
u 17:53

Odluku o tome da cijene boravka djece u vrtićima ostanu na starom vladajući u Vinkovcima pojasnili su nedostatkom novca.

Roditelji djece koja pohađaju dječje vrtiće u Vinkovcima vrtić će nastavit će plaćati po starom cjeniku. Odluka je to članova Gradskog vijeća Vinkovaca koji su na današnjem nastavku sjednice od prošloga tjedna koja je prekinuta jer su vijećnici SDP-a napustili vijećnicu kada više nije bilo kvoruma. Podsjećamo kako je SDP predložio da roditelji u ukupnoj cijeni dječjeg vrtića plaćaju iznose za najmanje 200 kuna.

- Roditelji čija djeca pohađaju vrtiće Centra za predškolski odgoj Vinkovci plaćaju 750 kuna za jaslički i 650 kuna za vrtićki program. Mišljenja smo kako je to u teškoj gospodarskoj situaciji puno. Smanjimo li cijenu za 200 kuna, Grad bi to koštalo 1,5 milijuna kuna što nije puno, a roditeljima bi itekako značilo - rekao je predsjednik Kluba vijećnika u Gradskom vijeću Vinkovaca Damir Rimac koji je vladajućem HDZ-u u Vinkovcima zamjerio i što su godinu dana čekali sa sazivanjem tematske sjednice vijeća o stanju u predškolskom odgoju. Prijedlog SDP-a pojasnio je kako je na razini Hrvatske ekonomska cijena boravka djece u vrtićima najniža upravo u Vinkovcima (1.250 kuna), a da u drugim hrvatskim gradovima i općinama roditelji uglavnom sufinanciraju boravak svoje djece u vrtićima u iznosu od 30 do 45 posto, a jedino u Vinkovcima to čine u iznosu od čak 60 posto.

Odluku o tome da cijene boravka djece u vrtićima ostanu na starom vladajući u Vinkovcima pojasnili su nedostatkom novca.

- Vjerujem da su svi vijećnici u Gradskom vijeću za smanjenje cijene sudjelovanja roditelja u troškovima dječjih vrtića, ali da bi se nekome dalo, nekome se mora oduzeti. Zakonom o porezu na dohodak gradski proračun u prva dva mjeseca ove godine manji je za tri milijuna kuna, a do kraja godine manjak će u gradskoj blagajni po njegovim riječima biti između 15 i 18 milijuna kuna, rekao je u ime Kluba vijećnika HDZ-HSS Ilija Cota (HDZ).

Upitao je Rimca, koji je i saborski zastupnik, je li u Saboru glasao za taj zakon, a ako je, zna li da je time nanio štetu vlastitom gradu. Ivan Bosančić, zamjenik gradonačelnika Vinkovaca, optužio je Rimca da se bavio politikantstvom na račun roditelja djece koja pohađaju vrtiće. Čula je se i najava mogućnosti da gradske vlasti do kraja godine uvedu dohodovni cenzus sukladno kojem bi roditelji s nižim primanjima plaćali manje za boravak svoje djece u vrtićima. 

>> Rasprava o dječjim vrtićima posvađala vijećnike Vinkovaca 

>> Najstariji vrtić u Karlovcu u novom ruhu za pet mjeseci

Komentara 2

IV
ivanbradvic
02:40 31.03.2015.

Jeftini trikovi gospodina Rimca koji nisu urodili plodom. Uopce je smijesno da jedan saborski zastupnik koji se ni jednom u saboru nije borio za interese Vinkovaca svoje frustracije ljeci na sjednicama gradskog vijeca. Gospodine Rimac ako slucajno procitate ovo molim Vas lijepo kao legitimno izabranog clana RH sabora da barem u zadnjoj godini mandata vlade pokušate nešto napravit za Vinkovce. Dosad ste uspjeli napravit samo to da drzavni arhiv ode iz vk kao i opcinski sud te sve inspekcije itd. Pocmite radit svoj posao za koji su vas Vinkovcanke i Vinkovcani izabrali kao clana pozicije u sabor.

Avatar navijač
navijač
21:59 30.03.2015.

Svakako bi trebalo uvesti dohodovni cenzus, a SDP i dalje pokušava obmanuti grad kao da bi spustili cijene samo da na sljedećim izborima što bolje prođu ,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije