Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 198
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stožer za obranu:

'Nastavljamo sa projektom Vukovar - mjesto posebnog pijeteta'

vukovar
Jurica Galoić/Pixsell
07.06.2013.
u 14:29

U cilju realizacije projekta surađivat ćemo sa svima koji to žele, kao što to činimo sa strankama hrvatskog bloka koje su na sebe preuzele obvezu da tu ideju zastupaju u Saboru, ali i na svim drugim razinama vlasti, pručuju iz Stožera.

Nekoliko dana od izbora za gradonačelnika Vukovara priopćenjem za javnost javio se i Stožer za obranu hrvatskog Vukovara koji tvrdi da su na nedjeljnim izborima dobili nedvojbenu potporu 6.800 birača koji su glasovali za Ivana Penavu kao kandidata za gradonačelnika. Najavljuju da će u svojim daljim aktivnostima nastaviti raditi na projektu Vukovar – mjesto posebnog pijeteta kao i da će se odlučnu suprotstaviti postavljanju ćiriličnih natpisa za što je najavljeno da će uslijediti nakon izbora.

- U cilju realizacije tog projekta surađivat ćemo sa svima koji to žele, kao što to činimo sa strankama hrvatskog bloka koje su na sebe dragovoljno preuzele obvezu da kao parlamentarne stranke tu ideju zastupaju i promiču u hrvatskom Saboru, ali i na svim drugim razinama vlasti i utjecaja. Ovom prilikom javno poručujemo gradonačelniku Vukovara Sabi i premijeru Milanoviću da pokušaju shvatiti da će takvim ponašanjem i grubim nametanjem svojih stavova izazvati otpor i bunt građana Vukovara s možda teškim posljedicama. Stožer i nadalje ima veliku potporu građana, stradalnika i branitelja Domovinskog rata iz svih krajeva Republike Hrvatske, a u kolikoj mjeri, vidjet će se ako ih budemo prinuđeni pozvati da nam dođu pomoći, ovdje, u Vukovar, navodi se u priopćenju Stožera.

Ukazali su još jednom da su izbore za gradonačelnika Vukovara dobili glasači iz Srbije kao i da se radilo o 1000 \"plaćenih dobrovoljaca\". Osvrnuli su se i na događanja unutar Stožera podsjećajući da su ga do sada napustila dva člana, Zdravko Komšić i Damir Maduna, ali i da će kontaktirati sve druge udruge koje podupiru Stožer iz cijele Hrvatske kako bi provjerili imaju li i dalje njihovu podršku.

- Stožer je na svojoj redovnoj radnoj sjednici većinom glasova donio odluku da se svim Udrugama članicama Stožera uputi dopis da potvrde da li i nadalje podržavaju Stožer u borbi za hrvatski Vukovar – Mjesto posebnog pijeteta, te hoće li kao Udruge nastaviti javno djelovati u Stožeru. Udruge će također biti pozvane da upute, odnosno imenuju druge predstavnike ako njihovi dosadašnji predstavnici u Stožeru to iz bilo kojeg razloga više ne žele ili ne mogu biti, zaključak je Stožera.

>>Stožer: Nećemo odustati od svoje borbe i svojih planova

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije