Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HNS na obljetnicu smrti

'Nastavljamo putem Savke Dabčević- Kučar'

savka
Foto: HNS
1/2
06.08.2014.
u 13:56

an Predsjedništva HNS-a i župan Međimurske županije Matija Posavec istaknuo je kako Savka nije bila samo simbol HNS-a, nego simbol hrvatske države i hrvatske politike

U povodu pete obljetnice smrti Savke Dabčević – Kučar, osnivačice i doživotne počasne predsjednice HNS-a i jedne od najznačajnijih hrvatskih političarki, izaslanstvo Hrvatske narodne stranke – liberalnih demokrata položilo je vijenac na njezinom posljednjem počivalištu na zagrebačkom groblju Mirogoj. Ruže i svijeće položili su predsjednik Središnjeg odbora HNS-a i župan Varaždinske županije Predrag Štromar, članica Predsjedništva HNS-a i ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak Taritaš, član Predsjedništva HNS-a i župan Međimurske županije Matija Posavec, HNS-ov saborski zastupnik Dragutin Glavina, HNS-ov saborski zastupnik i gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić i pridruženi član Kluba zastupnika HNS-a u Saboru Veljko Kajtazi.

 - Došli smo odati dužno poštovanje prvoj predsjednici HNS-a, predsjednici koja je imala viziju, ne samo stranačku, nego i hrvatsku viziju, viziju kako da građani Hrvatske žive bolje, da je bolje gospodarstvo i bolji standard. Ona je prepoznavala velike potencijale koje imamo u Republici Hrvatskoj, a na nama je da odradimo taj dio posla i da njezinu viziju pretvorimo u stvarnost, rekao je predsjednik Središnjeg odbora HNS-a i župan Varaždinske županije Predrag Štromar.

 - Ime Savka danas je sinonim za hrvatstvo, sinonim za viziju, sinonim za napredak Hrvatske. Mi ćemo učiniti sve da vrijedno ime gospođe Savke Dabčević - Kučar vežemo uz HNS, nastavimo putem koji je ona započela i razvijamo niz vrijednosti koje je donijela u stranku; to je liberalizam, liberalna ekonomija, ekonomske vrijednosti i HNS kao stranka građana Hrvatske, poručila je članica Predsjedništva HNS-a i ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak Taritaš

Član Predsjedništva HNS-a i župan Međimurske županije Matija Posavec istaknuo je kako Savka nije bila samo simbol HNS-a, nego simbol hrvatske države i hrvatske politike te da je znala na jedan poseban način čuvati zajedništvo i biti na čelu stvaranja emocija unutar stranke, čega nam danas posebno treba u Hrvatskoj.

>> Savki Dabčević stan je bilo pretijesan i zato je Dragičević došao u Pušću

Komentara 9

Avatar krumpirsky
krumpirsky
14:39 06.08.2014.

koja demagogija 'Nastavljamo putem Savke Dabčević- Kučar" pola hns-a treba strpat u zatvor , a ostatak ak misli ič putem savke treba se kolektivno ubit pa nek rovare u crvenom raju

NZ
NAĐI-zaZAGREBbezkumova
16:10 06.08.2014.

Vesna Pusić i Savka Dabčević Kučar... dvije različite galaksije.

AJ
ajmo
16:01 06.08.2014.

Pozdravite Savku kad ju vidite.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije