Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potraga za Antonijom

Nastavljaju potragu za Paravinjom, iz šume se čula pucnjava

Paravinja (1)
Foto: Dino Stanin/Pixsell
1/11
23.06.2011.
u 08:33

Odbjegli vozač Dragan Paravinja krije se u šumi kod Srpca. U okruženju je specijalaca, a u potragu su se uključili i lovci.

Kako piše bosanski portal Nezavisne novine, potraga za Draganom Paravinjom nastavit će se i tijekom noći. Naime, u potragu se uključio i helikopter s termo kamerom, a osim policije za odbjeglim vozačem traga i stotinu lovaca iz lokalnog lovačkog udruženja "Srna". Nezavisne novine javljaju kako se iz šume čula pucnjava. U potragu su se uključili i psi tragači, a cijeli je teren u potpunosti blokiran.

Dragan Paravinja (43), za kojim je 2005. u Republici Srpskoj raspisana tjeralica jer se sumnja da je na području Sokolca silovao maloljetnu autostopisticu i pobjegao, osoba je koju i hrvatska policija danima traži radi obavijesnog razgovora. On je, naime, drugi vozač kamiona koji se povezuje s nestankom Antonije Bilić (17), mlade Drnišanke za kojom se traga već 17. dan.

Uhićeni supruga i rođak


Stanislav Čađo, ministar unutarnjih poslova Republike Srpske, potvrdio je večeras za RTL televiziju da je Dragan Paravinja u bijegu, i to pješice. Na područje Srpca došao je automobilom u pratnji supruge Milijane, a navodno su išli k rođacima koji ondje žive. Kako je Čađo rekao, Paravinjina je supruga danas uhićena. Osim supruge, navodno je uhićen i Paravinjin ujak Jakov Vidović.

Dragan Paravinja bio je lociran u šumi između Prijedora i Dervente, okružili su ga specijalci, no on se nije htio predati te im je na kraju i pobjegao. Paravinja se potom skrio u šumu kraj Donjih Srđevića kod Srpca. Odbjegli vozač ostavio je svoj kamion te se pješice uputio prema šumi. Policija je okružila cijelu šumu.

Spomenuti kamion policija je prije nekoliko dana zaustavila pred naplatnim kućicama kod Svetog Roka te ga je pregledala milimetar po milimetar. Sve što je nađeno u kamionu poslano je na vještačenje u Centar za kriminalistička istraživanja i vještačenja u Zagrebu. Tek kada se dovrši vještačenje, znat će se je li nesretna djevojka bila u kamionu.

I dok se Paravinja prometnuo u jednu od najtraženijih osoba u Hrvatskoj, na površinu su isplivali mračni detalji iz njegove prošlosti. Srbijanski mediji objavili su da je u susjednoj državi osuđen na četiri i pol godine zatvora zbog silovanja autostopistice 1996. te pokušaja silovanja maloljetnice 1997. Nema podataka je li tu kaznu izdržao, no kada se tome pridoda i tjeralica Republike Srpske, očito je da su djela počinjena na isti način u što se, na žalost, po svemu što je do sada poznato, uklapa i nestanak Antonije Bilić. U međuvremenu policija je nastavila sveobuhvatnu pretragu u Bilišanima Donjim. U zaselku Paravinje Dragan Paravinja ima kuću u koju povremeno navraća.

Tajna tahografa

U zaselku živi samo dvoje ljudi, supruzi Boško i Marta Paravinja.

– Dragan se rodio i živio u Novoj Pazovi, u Srbiji. Prvo je radio kao vozač u Sloveniji, a otprije godinu dana u Zagrebu. Ne znamo je li osuđen zbog silovanja u Srbiji i ne poznajemo ga dobro. Znamo da je u Bilišane dolazio prespavati između tura koje je vozio, a posljednji smo ga put vidjeli u ponedjeljak, prije tri dana. Tada je po njega došla supruga i otišli su u Zadar, a poslije toga vjerojatno u Zagreb. Dragan je znao dolaziti kamionom u Bilišane. Kamion je bio plave boje, ali bez cerade. Dragan je oženjen i ima djecu, ali oni žive u Srbiji – kazala je Marta Paravinja. Dodala je da je vidjela fotorobot muškarca kojeg se sumnjiči za nestanak Antonije Bilić i da mu Paravinja uopće ne nalikuje. Policija je u četvrtak ujutro blokirala pristup zaselku Donjim Bilišanima kod Obrovca, a u 9.30 sati u Donje Bilišane stiglo je 13 policijskih vozila s ukupno 50-ak policijskih djelatnika. Nakon pretrage zaselka, 40-ak policajaca oko 10 sati započelo je pretragu područja uz rijeku Zrmanju. U Bilišine je došao i predsjednik Sindikata hrvatskih vozača Miljenko Gočin koji je kazao da su duboko uznemireni cijelom situacijom.

– Poznajem vozača koji se traži jer se obraćao sindikatu zbog problema u odnosu s poslodavcem. Nije član sindikata i nije platio članarinu, a zadnji nas je put zvao prije mjesec dana – kazao je Gočin. Gočin je dodao da njemu taj vozač ne nalikuje na fotorobot.

– Vozači već danima nose jako velik teret, nerijetko se događa da nekoliko puta dnevno nazovu i kažu da su privedeni u policijsku postaju. Događa se da ljudi dođu u kafić i naruče kavu, kava još ni ne stigne, a netko već zove policiju jer mu je vozač sumnjiv – kaže Gočin i dodaje da je vozač iz Bilišana slabije tjelesne građe, nižeg rasta, crne kose i tamnije puti.

Policija ima brojeve svih triju Paravinjinih mobitela od kojih su dva isključena, a treći je nedostupan. Gočin kaže da se po tahografskom listiću točno može znati je li Paravinja bio na Čikolskom mostu onoga dana kada je Antonija Bilić nestala.

Komentara 244

OB
-obrisani-
05:01 24.06.2011.

Boze, spasi Antoniju!

MA
Machak
13:00 24.06.2011.

Atmosfera linča.....

SN
SNV
19:46 23.06.2011.

Treba dignuti zid ka srbima i muslimanima,,,ODMAH

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije