Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PONOVLJENO SUĐENJE

Nastavlja se suđenje za ubojstvo Predragu i Katicu Šuveljak

Katica i predgarg šuveljak
DAMIR ŠPEHAR/ PIXSELL
09.12.2009.
u 14:48

Tijelo Đure Šuveljaka (66), za čije se ubojstvo sudi njegovoj ženi Katici i sinu Predragu, nije pronađeno još od veljače 1995. kada je nestao.

Na bjelovarskom Županijskom sudu danas je nastavljeno ponovljeno suđenje Katici Šuveljak (63) i njezinu sinu Predragu Šuveljaku (37), optuženima za ubojstvo supruga i oca Đure Šuveljaka (66) koji je misteriozno nestao 8. veljače 1995. godine, a njegovo tijelo do danas nije pronađeno.

Sudeći po naglascima s dviju novih rasprava, započetih nakon što je Vrhovni sud odbio oslobađajuću presudu izrečenu prije dvije godine, jedna od najvećih policijskih i pravosudnih zagonetki trebala bi biti dodatno rasvijetljena novim dokazima.

Jedan od ključnih dokaza zasigurno bi moglo biti i pretraživanje bunara u selu Lipovo Brdo, udaljeno desetak kilometara od obiteljske kuće Đ. Šuveljaka.

Bunar je, naime, u vlasništvu Slavice Sabolić, šurjakinje drugooptužene Katice Šuveljak.

Premda je pretraživanje bunara od samog početka istrage tražio Đurin brat Zdravko Šuveljak iz Nove Diklenice kraj Bjelovara, ono prije 14 godina nije učinjeno. Tek na jučerašnjoj raspravi prihvaćen je prijedlog obrane Z. Šuveljaka da se to učini.

Zdravko Šuveljak jučer nas je osobno odveo do kuće S. Sabolić, no nije želio ulaziti u dvorište. Kuća u kojoj vlasnica živi sama bila je zaključana, a na naše pozive nitko nije odgovarao. Đuro je upozorio kako su vanjski zidovi bunara srušeni, te da je otvor provizorno pokriven i obrasao žbunjem, u što smo se i sami uvjerili.

- Kobne noći susjedi su oko tog bunara čuli neko komešanje i tupi udarac, no kasnije to nitko od njih nije želio javno potvrditi. Zašto policija do danas nije pretražila i taj bunar, vjerojatno će se čuti na suđenju. Također znam da ga Slavica od tada ne koristi, nego nosi vodu iz susjedova bunara - tvrdi Z. Šuveljak.

Inače, na raspravi je zaključeno kako će se zbog dugog proteka vremena ponoviti sva ranija medicinska i biološka vještačenja. Prihvaćen je jedino "stari" nalaz psihijatrijskog vještačenja u kojemu je dr. Radomir Drobac ustvrdio da je Katica Šuveljak u vrijeme suprugova nestanka bila ubrojiva, te kako je riječ o osobi s histrionskim poremećajem - osjećaji su plitki i brzo se mijenjaju, te je izražena emocionalnost i stalno traženje pažnje.

Obrana je također inzistirala na svjedočenju Željka Šabarića, vozača kombija koji je kobne noći Đ. Šuveljaka dovezao s posla, ostavivši ga na ulazu u kućno dvorište.

 

Snimio:DAMIR ŠPEHAR/PIXSELL

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije