Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
smaknut na ovčari

Nastavlja se snimanje filma o vukovarskom branitelju Jean-Michelu Nicolieru

Jean-Michel Nicolier
Udruga dr. Ante Starčević
02.09.2014.
u 13:53

Prvi kadrovi snimljeni su 2012. prigodom boravka Lyliane Fournier, majke ubijenog branitelja Jean-Michela koja je pred kamerama iznijela svoja sjećanja na sina

U produkciji tovarničke Udruge dr. Ante Starčević, nastavlja se snimanje dokumentarnog filma o vukovarskom branitelju Jean-Michelu Nicolieru, rođenom u Francuskoj, a ubijenom na Ovčari.

Prvi kadrovi snimljeni su 2012. prigodom boravka Lyliane Fournier, majke ubijenog branitelja Jean-Michela koja je pred kamerama iznijela svoja sjećanja na sina, njegov odlazak u Hrvatsku, te je progovorila o vlastitim osjećajima prema sinu i njegovoj želji da pomogne Hrvatskoj u Domovinskom ratu.

- Svoje će mjesto u filmu svakako naći i kadrovi nastali samo nekoliko sati prije nego što je Jean-Michel odveden na Ovčaru, a u podrumu bolnice su ih snimili francuski reporteri. "Više puta su mi predložili da izađem iz grada i vratim se u Francusku, ali ja sam ostao. U Vukovar sam došao kao dragovoljac. Mislim da im trebam pomoći. Vukovar je moj izbor, i u dobru, i u zlu - rekao je tada ovaj hrabri mladić čiji posmrtni ostaci još nisu pronađeni.

Tijekom ove i sljedeće godine snimanje će biti nastavljeno na nekoliko lokacija u Karlovcu, Zagrebu, Vukovaru, Mejaškom selu i francuskom gradu Vesoulu. Završetak filma i premijerno prikazivanje očekuje se na obljetnicu obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Vukovara sljedeće godine - kaže Antun Ivanković dodajući kako je Nevenka Nekić napisala i roman o Jean-Michelu "Jean ili miris smrti", a hrvatska država ga je posmrtno odlikovala.

>>Mirovina za majku vukovarskog junaka Jean-Michela Nicoliera

>>Jean-Michela Nicoliera ubio je Spasoje Petković Štuka

Komentara 1

Avatar AG
AG
00:42 19.09.2014.

Bravo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije