Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Nastavlja se program za djecu i mlade s psihofizičkim poteškoćama 'Zdrava djeca'

U programu koriste isključivo prirodne metode: relaksacijske tehnike, specifične vježbe, akupresuru, refleksoterapiju, edukaciju o zdravom načinu života te terapijske razgovore (savjetovanja).
14. listopada 2021. u 15:57 0 komentara 76 prikaza
roditelji i djeca
Foto: Pixabay

Međunarodni Institut Prirodnog Zdravlja je neprofitna, nevladina organizacija usmjerena unapređenju i poboljšanju kvalitete života i zdravlja djece i mladih sa psihofizičkim poteškoćama, rješavanju i prevenciji zdravstvenih poteškoća te neprihvatljivog ponašanja djece i mladih u društvu.

S obzirom na dosadašnji uspjeh njihovih programa za djecu i mlade, koji su za polaznike besplatni, odlučili su ponovno pružiti priliku zainteresiranim dobrotvorima da sudjeluju u financiranju programa, namijenjenih jednoj od najslabijih skupina u našem društvu.

U programu koriste isključivo prirodne metode: relaksacijske tehnike, specifične vježbe, akupresuru, refleksoterapiju, edukaciju o zdravom načinu života te terapijske razgovore (savjetovanja). Njihovi stručni suradnici i terapeuti educirani su od stručnih liječnika Tradicionalne kineske medicine. 

"Nakon dugotrajnog i mukotrpnog traženja rješenja u odgovarajućim institucijama, roditelji takve djece nam se s povjerenjem obraćaju za pomoć, jer liječenje lijekovima, psihološke i druge terapije nisu dali zadovoljavajuće rezultate. Na temelju pretraga i nalaza koji potvrđuju poboljšanje i napredak zdravstvenog stanja, liječnici odobravaju i podržavaju naš program. Stručnjaci upozoravaju da će zbog COVID-19 pandemije, karantene i učestalijih potresa doći do povrata i porasta postojećih problema mentalnog i fizičkog zdravlja te pojave novih slučajeva što se već vidi iz mnogobrojnih upita zabrinutih roditelja. Djeca i mladi zbog karantene i socijalne distanciranosti postaju još više ovisna o društvenim mrežama koje stvaraju lažnu sliku stvarnog života te kompjutorskim i video igricama koje povećavaju agresiju, hiperaktivnost i otpor.

Cjelokupna situacija dodatno negativno utječe na anksioznu i depresivnu, te na djecu sa postojećim fizičkim zdravstvenim problemima . Uz redovit program koji se provodi u prostoru udruge organizirani su i online tretmani koji uključuju terapijske razgovore: savjetovanje, podršku, edukaciju te relaksaciju – tehniku dubokog disanja i opuštanja. Na ovaj način program je dostupan djeci i mladima iz cijele Hrvatske", poručuju. 

HP+ pisači
Revolucionarno
Svijet bruji o tehnološkom čudu iz HP-a: 'Ovaj printer radi umjesto vas, a još čuva i okoliš'
INA Klub volontera
Volontiranje u Hrvatskoj
Filmska priča volontera iz domaće kompanije: 'U 10 godina smo prošli smijeh i suze'
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.