Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poboljšanje kvalitete života

Nastavlja se program za djecu i mlade s psihofizičkim poteškoćama 'Zdrava djeca'

roditelji i djeca
Pixabay
14.10.2021.
u 15:57

U programu koriste isključivo prirodne metode: relaksacijske tehnike, specifične vježbe, akupresuru, refleksoterapiju, edukaciju o zdravom načinu života te terapijske razgovore (savjetovanja).

Međunarodni Institut Prirodnog Zdravlja je neprofitna, nevladina organizacija usmjerena unapređenju i poboljšanju kvalitete života i zdravlja djece i mladih sa psihofizičkim poteškoćama, rješavanju i prevenciji zdravstvenih poteškoća te neprihvatljivog ponašanja djece i mladih u društvu.

S obzirom na dosadašnji uspjeh njihovih programa za djecu i mlade, koji su za polaznike besplatni, odlučili su ponovno pružiti priliku zainteresiranim dobrotvorima da sudjeluju u financiranju programa, namijenjenih jednoj od najslabijih skupina u našem društvu.

U programu koriste isključivo prirodne metode: relaksacijske tehnike, specifične vježbe, akupresuru, refleksoterapiju, edukaciju o zdravom načinu života te terapijske razgovore (savjetovanja). Njihovi stručni suradnici i terapeuti educirani su od stručnih liječnika Tradicionalne kineske medicine. 

"Nakon dugotrajnog i mukotrpnog traženja rješenja u odgovarajućim institucijama, roditelji takve djece nam se s povjerenjem obraćaju za pomoć, jer liječenje lijekovima, psihološke i druge terapije nisu dali zadovoljavajuće rezultate. Na temelju pretraga i nalaza koji potvrđuju poboljšanje i napredak zdravstvenog stanja, liječnici odobravaju i podržavaju naš program. Stručnjaci upozoravaju da će zbog COVID-19 pandemije, karantene i učestalijih potresa doći do povrata i porasta postojećih problema mentalnog i fizičkog zdravlja te pojave novih slučajeva što se već vidi iz mnogobrojnih upita zabrinutih roditelja. Djeca i mladi zbog karantene i socijalne distanciranosti postaju još više ovisna o društvenim mrežama koje stvaraju lažnu sliku stvarnog života te kompjutorskim i video igricama koje povećavaju agresiju, hiperaktivnost i otpor.

Cjelokupna situacija dodatno negativno utječe na anksioznu i depresivnu, te na djecu sa postojećim fizičkim zdravstvenim problemima . Uz redovit program koji se provodi u prostoru udruge organizirani su i online tretmani koji uključuju terapijske razgovore: savjetovanje, podršku, edukaciju te relaksaciju – tehniku dubokog disanja i opuštanja. Na ovaj način program je dostupan djeci i mladima iz cijele Hrvatske", poručuju. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije