Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jedna osoba spašena

Nastavlja se potraga za preostalo dvoje članova posade talijanskog tegljača

Foto: Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture
1/2
20.05.2022.
u 11:17

Podsjetimo, potonuće tegljača na kojem se nalazilo ukupno šest članova posade dogodilo se u srijedu nešto prije 21 sat na crti razgraničenja područja nadležnosti traganja i spašavanja Hrvatske i Italije

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture obavještava da se akcija traganja i spašavanja za preostalo dvoje članova posade talijanskog tegljača "Franco P“, koji je potonuo u srijedu navečer, nastavlja i dalje.

Akciju zajednički predvode Središnjica za traganje i spašavanje MRCC Rijeka i MRCC Roma. Na talijanskom tegljaču nalazilo se šest članova posada. Zapovjednik broda spašen je u srijedu navečer, a u četvrtak su pronađena tijela tri člana posade od ukupno njih pet osoba koliko je nestalo nakon havarije.

U potragu za preostalo dvoje članova posade uključena su četiri broda trgovačke mornarice i plovila talijanske Obalne straže, od četvrtka navečer u potragu je uključen brod “Omiš“ Obalne straže Republike Hrvatske, a područje pretrage jutros je ponovno preletao i zrakoplov „Pilatus“ Oružanih snaga Republike Hrvatske, a potom i talijanski zrakoplov.

Podsjetimo, potonuće tegljača na kojem se nalazilo ukupno šest članova posade dogodilo se u srijedu nešto prije 21 sat na crti razgraničenja područja nadležnosti traganja i spašavanja Hrvatske i Italije, nakon čega je pokrenuta zajednička akcija traganja i spašavanja.

Dvanaest osoba koje su se nalazile na pomoćnom objektu „AD3“, koji je „Franco P“ imao u teglju, nisu bile ugrožene, a zbrinjavanje je preuzeo MRSC Bari. Budući je brod „Franco P“ plovio pod talijanskom zastavom, istragu o uzrocima ove nesreće provodit će njihove nadležne službe.

VIDEO Tragičan kraj potrage: Danas ispraćaj Periša u Beogradu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije