Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u koprivnici

Nastavlja se istraga u "aferi Spice": Polančeca ispitala policija!

Polančec
Josip Maljak/Pixsell
17.12.2009.
u 20:30

Polančec je ispitan u Koprivnici. Iz policijske zgrade izišao je sam oko 10.30 sati i sjeo u svoj mercedes, a u međuvremenu je “zaradio” kaznu zbog neplaćanja parkiranja.

Mjesec i pol nakon što je odstupio s položaja potpredsjednika Vlade, ponajprije zbog sumnji da je upleten u nezakonite radnje u vezi s kupnjom dionica koprivničke Podravke, Damira Polančeca danas ujutro ispitala je policija.

>>Dioničari ne žele Polančeca u Podravkinu NO-u

Tajni sastanci u hotelima

Polančec je ispitan u Koprivnici. Iz policijske zgrade izišao je sam oko 10.30 sati i sjeo u svoj mercedes, a u međuvremenu je “zaradio” kaznu zbog neplaćanja parkiranja. Neslužbeno nam je potvrđeno da su istražitelji s njime razgovarali o “operaciji Spice”, kojom je Podravka oštećena za najmanje 310 milijuna kuna.

Nije bio u društvu odvjetnika, pa se pretpostavlja da u ovome trenutku nije osumnjičen za izravno sudjelovanje u ostvarenju plana o preuzimanju većinskoga udjela u prehrambenoj kompaniji njezinim novcem.

Odstupajući s dužnosti Polančec je ustvrdio kako je za probleme u Podravki doznao tek jesenas, kad su na vidjelo izišli sumnjivi kreditni plasmani iz Koprivnice splitskom SMS-u. Međutim, tu su njegovu tvrdnju odmah doveli u pitanje izvori upućeni u način funkcioniranja prehrambenoga diva.
Sumnju da Polančec zna mnogo više nego što želi javno priznati do vrelišta je podgrijao iskaz koji je Miroslav Vitković, trenutačno vodeći Podravkin menadžer, dao USKOK-u.

Vitković je rekao kako ima spoznaja da je Polančec nakon odlaska u Vladu održao niz tajnih sastanaka s dijelom Podravkina poslovodstva na kojima se krojio plan za preuzimanje vlasničke kontrole nad Podravkom.

Ti su sastanci održavani od 2006. godine u zagrebačkim hotelima – kako je Vitković kazao istražiteljima – a sudjelovali su bivši šef uprave Darko Marinac, njegov nasljednik Zdravko Šestak, član uprave Saša Romac i Josip Pavlović, tada član Podravkina Nadzornog odbora, a kasnije uprave. Sva su ta četvorica trenutačno u istražnome zatvoru u Remetincu.

Skriveni ugovor

Ako su istražitelji Polančeca danas pozvali na razgovor o “operaciji Spice”, tada su ga prije svega morali pitati o njegovim sastancima s Podravkinim poslovodstvom. Međutim, nije isključeno da su s bivšim potpredsjednikom Vlade razgovarali i o njegovoj ulozi u sklapanju ugovora s mađarskom bankom OTP, koja se pojavljuje kao financijski pokrovitelj zatvaranja “operacije Spice”, a ugovor ta banka skriva i od Podravke – o čijim se dionicama radi – i od istražnih tijela.

Komentara 40

Avatar Grunf
Grunf
09:37 18.12.2009.

ja koji god članak otvorim ovaj momak priča same gluposti.......samo me zanima koliko ga hdz plaća,jel ako je plaća dobra onda bi se i ja mogao sramotiti

MS
mudako saka
09:54 18.12.2009.

ma momak23 je hdz-ova mladež,shvatite ga,nije mu lako,vjerojatno bunca nakon cjepljenja protiv svinjske gripe

MO
momak23
08:31 18.12.2009.

Svatko se ima pravo braniti i pokušati dokazati svoju nevinost..Pravna država je na snazi i lijepo je vidjeti da svi slučaji imaju brz završetak..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije