Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ide Dalmatina

Nastavlja se gradnja, autocestom do Ploča voziti ćemo 2012. godine

'18.03.2010.,Mostar - Autocesta A1 dionica Ravca-Vrgorac-Ploce, radovi na dionici Dalmatine od Ravce k Plocama nisu obustavljeni  vec usporeni Photo: Zoran Grizelj/VLM/PIXSELL'
'Zoran Grizelj/VLM/PIXSELL'
30.03.2010.
u 06:22

Hrvatske autoceste potpisale su dodatak ugovoru o građenju dionice s novim rokom, kojim je dinamika usklađena s programom i planom do kraja 2012

Antu Filipovića, glavnog inženjera HAC-a za Dalmatinu, zatekli smo na gradilištu kod Vrgorca.

– Lijepo je vrijeme, idealan dan za graditelje. Izvođači su već tu, na cesti, svatko na svom dijelu. Radovi se nastavljaju – zadovoljan je Filipović. Prošli je tjedan Vlada RH donijela odluke koje su cestograditelji čekali kako bi mogli nastaviti s poslom. Potpisan je aneks, odnosno, laički rečeno, uskladili su se rokovi gradnje s novcem.

Radovi će teći intenzitetom koji je usklađen s rokovima predviđenima Programom građenja 2009. – 2012. i Planom građenja za 2010. godinu.

Hrvatske autoceste potpisale su dodatak ugovoru o građenju dionice s novim rokom, kojim je dinamika usklađena s programom i planom do kraja 2012.

– Mi smo imali ugovor da se ova dionica završi do 2009., ali s obzirom na usklađenja, sada je rok za dovršetak dionice Ravče – Karamatić, odnosno Ploče, 2012. godine. U skladu s tim, na kompletnoj dionici organiziraju se izvođači na terenu – rekao je Filipović.

Dionica Ravča – Vrgorac – Ploče duga je 21 kilometar. Vrijednost je ugovorenih radova građenja za tu dionicu 2,11 milijardi kuna.

Ključne riječi

Komentara 1

DO
dododo
09:18 30.03.2010.

Te autoceste sto su napravili u HR...za taj novac su mogli izgraditi 3x vise autocesta-----a zg-st preko 20 eura u jednom pravcu je PLJACKA--------------

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije