Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na rubu poplava

Nastavi li Kupa rasti, u Karlovcu za dva sata izvanredne mjere zaštite

Picture 025
VLM
08.12.2010.
u 09:39

U devet je sati razina Kupe u Karlovcu bila samo 20 cm ispod granice za proglašenje tog stupnja zaštite, a rijeka raste desetak centimetara na sat

Vodostaji karlovačkih rijeka i dalje rastu, a zbog Kupe, koja je u srijedu ujutro prešla 700 centimetara, u Karlovcu su proglašene redovite mjere zaštite od poplave. U devet je sati njezin vodostaj u Karlovcu bio 726 centimetara, a u posljednjem satu narastao je sedam centimetara. Do proglašenja izvanrednih mjera zaštite ostalo je dvadesetak centimetara.

Raste i razina Korane u Veljunu te Dobre u Lešću, a Mrežnica stagnira.

Voda je počela stvarati i ozbiljne probleme u prometu. Najteže je u Priselcima između Karlovca i Ozlja, gdje je Dobra potpuno prekinula cestovni promet. Voda se izlila i na državnu cestu D-42 u Oštarijama kraj Ogulina, no tamo se promet odvija obilazno. Od ostalih lokacija najgore je na županijskoj cesti u Levkušju, na području Ozlja, gdje se  Kupa izlila na prometnicu, ali promet još nije prekinut.

Prometni znakovi s upozorenjima postavljeni su na na sva kritična mjesta.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije