Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVE LOKACIJE

Nastavak Večernjakovog projekta Digitalna Hrvatska: Ovo su gradovi u kojima ćete imati priliku za jedinstvenu digitalnu edukaciju

Digitalna Hrvatska
VL
23.08.2023.
u 09:52

Jesenski ciklus inovativne putujuće turneje dovodi renomirane digitalne stručnjake u nove gradove diljem Hrvatske kako bi građane upoznali s tehnološkim mogućnostima novog doba

Dosta vam je borbe s papirologijom i zahtjevnom birokracijom, kao i čekanja u redovima pred šalterima različitih institucija? Rješenje svih vaših problema leži u digitalizaciji koja može omogućiti uštedu vremena i poboljšati kvalitetu života, no samo ukoliko znate iskoristiti sve njezine prednosti. Upravo to vam želi omogućiti Večernji list kroz projekt Digitalna Hrvatska koji je pokrenuo prije pet godina s ciljem da građanima približi svakodnevno korištenje digitalnih platformi.

Edukaciju građana o svim mogućnostima implementacije novih tehnologija Večernji list nastavlja i ove godine kroz edukativnu putujuću turneju diljem Hrvatske. Nakon što smo u ljetnoj sezoni projekta obišli Veliku Goricu, Koprivnicu, Šibenik, Karlovac i Gospić, u novom jesenskom ciklusu projekt Digitalna Hrvatska dolazi u gradove Bjelovar (5. rujna), Zaprešić (9. rujna), Pula (13. rujna) i Osijek (19. rujna).

U suradnji s vrhunskim stručnjacima, svim zainteresiranim građanima predstavit ćemo sve dobrobiti digitalizacije i pokazati u praksi na koji im način može olakšati svakodnevicu. Kroz edukaciju o digitalizaciji ponudit ćemo odgovore na sva njihova pitanja i nedoumice, pokazati kako unaprijediti vlastito poslovanje korištenjem digitalnih alata te demonstrirati kako digitalizacija može povezati i osnažiti zajednicu. Novitet su i posebni tematski nagradni kvizovi u kojima će svi zainteresirani građani imati priliku pokazati svoje digitalno znanje i osvojiti vrijedne nagrade. Točan raspored i lokacije Večernjakove digitalne edukativne turneje bit će dostupni na službenoj web stranici projekta digitalna.vecernji.hr - potražite vama najbližu lokaciju i pridružite nam se!

Nagradni kvizovi na temu digitalizacije

Novitet su i nagradni kvizovi na temu digitalizacije u kojima će svi zainteresirani građani imati priliku demonstrirati svoje znanje i osvojiti vrijedne nagrade. U svim gradovima domaćinima projekta Digitalna Hrvatska posjetitelji će moći sudjelovati na način da prvo na tabletu zavrte digitalno kolo sreće, a zatim se okušaju u kvizu sastavljenom od 8 pitanja čija je težina usklađena s vrijednošću nagrade koju im je kolo sreće dodijelilo. U svakom će gradu posjetitelji imati priliku osvojiti mobitel Huawei nova 8i, poklon paket grupe Atlantic te ruksak, vanjski punjač kapaciteta 10000mAh i touch kemijsku olovku s USB memorijskim stickom od 8 GB koje osigurava partner projekta Ministarstvo pravosuđa i uprave, kao i poklon paket Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva.

Tako nas 5. rujna možete posjetiti u Bjelovaru na Korzu, Trg Eugena Kvaternika, (pored fontane) od 11 do 14 h, 9. rujna u Zaprešiću u Tržnoj ulici od 10 do 13 h, 13. rujna u Puli na Trgu Portarata (11-14 h) te 19. rujna u Osijeku na Trgu Ante Starčevića (11 – 14 h).

Otkrijte sve dobrobiti digitalizacije

Na odabranim će lokacijama Večernji list uz podršku partnera Ministarstvo pravosuđa i uprave, Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva, APIS IT, AKD, FINA i HKG građanima približiti sve što ih zanima o digitalnim uslugama i mogućnostima te predstaviti niz aktualnih noviteta. Tako će građani od Ministarstva pravosuđa i uprave imati mogućnost doznati sve o dostupnim e-uslugama koje olakšavaju komunikaciju i ubrzavaju rješavanje zahtjeva prema pravosudnim tijelima, istovremeno povećavajući transparentnost pravosuđa. MUP će građanima izdavati PIN potreban za aktivaciju elektroničke osobne iskaznice, dok će im AKD pomoći pri aktivaciji mobilne aplikacije Certilia koja omogućava korištenje digitalnog identiteta i na mobilnim uređajima kako bi mogli primjerice pristupati portalu e-Građani ili potpisivati dokumente online.

Agencija za podršku informacijskim sustavima i informacijskim tehnologijama (APIS IT) u sklopu turneje će predstaviti bogato višegodišnje iskustvo u upravljanju velikim informacijskim sustavima uz primjenu suvremenih informatičkih tehnologija, kao i projekte u kojima aktivno sudjeluju, a odličan su primjer transformacije prema modernoj javnoj upravi. Više o najnovijim iskoracima u transparentnije, brže, učinkovitije i građanima prilagođenije digitalno društvo čut ćemo i od predstavnika partnera Središnji državni ured za razvoj digitalnog društvaFINA i HGK

Digitalna pismenost nametnula se kao jedna od najpoželjnijih vještina 21. stoljeća, a projektom Digitalna Hrvatska vodimo vas na putovanje savladavanja novih tehnologija kako biste što spremniji dočekali digitalnu budućnost koja je sada i ovdje. Svi će partneri vlastitim primjerom i angažmanom dati doprinos edukaciji i razgovarati s građanima o mogućnostima koje imaju u svijetu novih tehnologija. Kroz digitalne urede i infopultove, posjetitelji će imati priliku doznati kako im digitalizacija može pomoći u svakodnevnom životu, obrazovanju te poslovanju i poduzetništvu stoga ne propustite priliku da uhvatite korak s novom digitalnom erom.

Više o projektu potražite na digitalna.vecernji.hr

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije