Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAŽE POVEĆANJE PLAĆE

Nastavak pregovora Ministarstva zdravstva i sindikata

Milan Kujundžić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
26.08.2019.
u 07:35

Čelnica Strukovnog sindikata medicinskih sestara/medicinskih tehničara kako neće dopustiti da Vlada kupuje vrijeme i da ako nastave s time da su sve bliže štrajku.

Danas se u Ministarstvu zdravstva ponovo okupljaju pregovarački odbori Vlade i sindikata zdravstva nakon što u petak nije bilo pomaka u pregovorima o povećanju plaća. 

- Vlada tijekom današnjih pregovora sindikatima zdravstva nije ponudila nikakav konkretan prijedlog za povećanje plaća, izjavila je u petak nakon sastanka čelnica Strukovnog sindikata medicinskih sestara/medicinskih tehničara Anica Prašnjak, ocijenivši kako se radi o očekivanom scenariju u kojem Vlada kupuje vrijeme.

Predstavnici sindikata ponovili su kako ne odustaju od povećanja plaća koje su parafirali s ministrom zdravstva Milanom Kujundžićem u kolektivnom ugovoru, odnosno od tri posto povećanja na uvjete rada i četiri posto na odgovornost, što Vlada nije prihvatila. 

Foto: Zeljko Lukunić/PIXSELL

Prašnjak je izjavila kako neće dopustiti da Vlada kupuje vrijeme i da ako nastave s time da su sve bliže štrajku. 

- Mislim da je krajnji čas da se neke stvari krenu ozbiljno raditi, da se ljude u sustavu zdravstva ozbiljno vrednuje i da se potpiše granski ugovor kao i s drugim javnim službenicima. Zdravstvo jedino nema kolektivni ugovor i smatramo da smo i moralno i materijalno oštećeni, kazala je čelnica Strukovnog sindikata medicinskih sestara/medicinskih tehničara. 

Resorni ministar Milan Kujundžić izjavio je u petak kako nije bilo govora o konkretnim prijedlozima na sastanku i kako će se nastaviti pregovori u ponedjeljak, prilikom kojih će se se proći svi članci Kolektivnog ugovora. 

- Nema kupovanja vremena, vrijeme se s tri ii 13 dana ne može kupiti. Obveze koje će proizaći iz Kolektivnog ugovora Vlada će ispoštivati, izjavio je Kujundžić.

Komentara 1

FE
fefellerunt
13:11 26.08.2019.

Interesantno kao sindikati državnih slućbi nikad ne inzistiraju da se isplaćuju plaće prema učinku , nego uvijek da se povećavaju plaće svima i onima koji ne radi i onima koji rade. ja sma uvjeren da većina medicinskog osoblja nije otišlolo iz sustava zato jer su im male plaće ( a nekima prem aradu i odgovornosti to neupitno jesu) nego zato jer nisu mogli više trpjeti nepravdu , gdje će netko tko zna i tko radi imati istu plaću kao i onaj koji izbjegava i osnovne obaveze. Tko da bude sretan i zadovoljan na radnom mjestu ako u mjesec dana obavi 20 uspješnih operacija i ima istu plaću kao i onaj tko obavi 5 od toga dvije loše

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije